Pracuji...
close

Šťáva k masu z kachních kostí

česká kuchyně se určitě vyznačuje skvělými omáčkami, takže dobrý český kuchař se pozná na omáčce :-) Tato omáčka se hodí ke kachně, výpečkům, ale i k normálnímu smaženému masu. Takto lze omáčka připravit i z jiných kostí. Já jsem dělal omáčku zhruba hodinu, ale samozřejmě čím déle, tím je omáčka silnější
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 9 let
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 1 hodina
Ingredience
obecně
1 lžička kmín celý
1 kus cibule
min 1 špetka sůl
na smažení
na zahuštění
Sdílejte recept
Postup
kachní hruď (bez prsou) si nakrájíme / nasekáme na menší části. Pro chuť omáčky je důležité, aby kosti byly nasekané a šlo z nich vyvařit co nejvíce chuti. Je taky dobré nechat na hrudi trošku masa a kůže
v menším hrnci si rozpálíme sádlo a přidáme kachní kousky a kmín. Za občasného míchání smažíme alespoň 10 minut
k osmahlým kostem přisypeme nakrájenou cibuli a za občasného míchání smažíme cibuli dozlatova
když máme cibuli hnědou, tak přilijeme hrnek vody a promícháme pěkně ode dna
pomalu vyvaříme všechnu tekutinu. Pozor až se Vám vyvaří všechna tekutina, bude se to zase smažit, tak ať se Vám to nespálí
do hrnce přidáme protlak a za stálého míchání 2 minuty smažíme
zalijeme hrnkem a půl vody, zamícháme a dalších 10 minut povaříme
přilijeme půl hrnku vody, zaprášíme moukou, důkladně rozmícháme a dalších 10 minut za občasného míchání povaříme
dosolíme, dopepříme. Už teď vypadá omáčka k sežrání :-)
vypneme plotnu a omáčku přes cedník přecedíme do menšího hrnce
hrnec po omáčce vypláchneme půl hrnkem vody
obsah vypláchnutého hrnce přelijeme přes cedník. Každá chuť se počítá :-)
omáčku ještě trošku provaříme, svaříme na požadovanou hustotu, dosolíme a máme hotovo
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření, krájení
Typ chodu:
příloha
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
Snadné slané pohoštění. Lze vykrajovat jednoduše tyčinky, já jsem tentokrát použila vykrajovátka, pr...