Pracuji...
close

Míchaná vajíčka na francouzský způsob

taková jemnější verze klasických českých míchaných vajíček
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 9 let
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 10 minut
Ingredience
obecně
3 kus vejce
50 mililitr smetana 33%
min 1 špetka sůl
1 lžíce pažitka
podle chuti
Sdílejte recept
Postup
vyklepneme si vejce do hrnečku, osolíme, opepříme a vidličkou důkladně rozmícháme
vajíčka budeme připravovat ve vodní lázni. Takže si připravíme malý hrnec a nerezovou mísu. Do hrnce nalijeme vodu. Stačí zhruba 3 cm vysoká hladina. Vodu přivedeme k varu
do mísy vlijeme vajíčka, smetanu a položíme na hrnec. Mísa se nesmí dotýkat vodní hladiny
za stálého míchání metlou přivedeme vajíčka do požadované hustoty. Ne moc hustý a ne moc řídký. Prostě něco mezi :-)
sundáme z plotny a vmícháme nakrájenou pažitku (kterou zrovna jsem bohužel neměl)
podáváme například s chlebem a posypané nakrájenou jarní cibulkou
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
vodní lázeň, míchání
Typ chodu:
snídaně, předkrm
Původ:
Francie
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...