Načítání...
close

Míchaná vajíčka na francouzský způsob

taková jemnější verze klasických českých míchaných vajíček
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 7 let
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 10 minut
Ingredience
obecně
3 kus vejce
50 mililitr smetana 33%
min 1 špetka sůl
1 lžíce pažitka
podle chuti
Sdílejte recept
Postup
vyklepneme si vejce do hrnečku, osolíme, opepříme a vidličkou důkladně rozmícháme
vajíčka budeme připravovat ve vodní lázni. Takže si připravíme malý hrnec a nerezovou mísu. Do hrnce nalijeme vodu. Stačí zhruba 3 cm vysoká hladina. Vodu přivedeme k varu
do mísy vlijeme vajíčka, smetanu a položíme na hrnec. Mísa se nesmí dotýkat vodní hladiny
za stálého míchání metlou přivedeme vajíčka do požadované hustoty. Ne moc hustý a ne moc řídký. Prostě něco mezi :-)
sundáme z plotny a vmícháme nakrájenou pažitku (kterou zrovna jsem bohužel neměl)
podáváme například s chlebem a posypané nakrájenou jarní cibulkou
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
vodní lázeň, míchání
Typ chodu:
snídaně, předkrm
Původ:
Francie