Pracuji...
close

Míchaná vajíčka na francouzský způsob

taková jemnější verze klasických českých míchaných vajíček
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 7 let
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 10 minut
Ingredience
obecně
3 kus vejce
50 mililitr smetana 33%
min 1 špetka sůl
1 lžíce pažitka
podle chuti
Sdílejte recept
Postup
vyklepneme si vejce do hrnečku, osolíme, opepříme a vidličkou důkladně rozmícháme
vajíčka budeme připravovat ve vodní lázni. Takže si připravíme malý hrnec a nerezovou mísu. Do hrnce nalijeme vodu. Stačí zhruba 3 cm vysoká hladina. Vodu přivedeme k varu
do mísy vlijeme vajíčka, smetanu a položíme na hrnec. Mísa se nesmí dotýkat vodní hladiny
za stálého míchání metlou přivedeme vajíčka do požadované hustoty. Ne moc hustý a ne moc řídký. Prostě něco mezi :-)
sundáme z plotny a vmícháme nakrájenou pažitku (kterou zrovna jsem bohužel neměl)
podáváme například s chlebem a posypané nakrájenou jarní cibulkou
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
vodní lázeň, míchání
Typ chodu:
snídaně, předkrm
Původ:
Francie
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Nejsem žádný profesionální pekař, ale tohle mě prostě baví. Nehraju na dokonalost, ale na chuť. Tako...
Nejlepší pomocník při nachlazení.
Vynikající recept z jednoho hrnce, který je rychlý a hrozně dobrý. V létě lze použít sezónní zelenin...
Jeden z klasických receptů na bábovku, který zvládne úplně každý. Takhle v neděli ke kafíčku a nebo ...
I když řízek pochází asi z Itálie, tak si troufám říct, že se řadí mezi česká tradiční jídla. Hned v...
Po dlouhé době poctivá omáčka. Buďte trpělivý s cibulí, aby byla co nejhnědší. Chuť pak bude o to si...
Děti ocení doma upečené brumíky. Víte, co v nich je, nic zbytečného navíc. Je to ideální svačinka, a...
Výtečné pohoštění, které každý ocení. S kynutým těstem se snadno pracuje.