X
UVAŘSISÁM.cz
nebojte se něco dobrého uvařit
Nevíte, co uvařit?

Gulášová polévka z mletého hovězího

Načítám...
gulášovku bych mohl jíst minimálně jednou tejdně. Je to pro mě jedna z těch lepších polévek. Jelikož jsem měl polévku jako hlavní jídlo, tak jsem do ní dal trošku víc masa. Určitě stačí míň. Kdo má rád ostřejší jídla, tak si přidejte trošku mleté pálivé papriky
Příprava 25 minut
Vaření 80 minut
Pracnost: Recept zvládne každý
Kategorie: Polévky / Masové polévky
Druh přípravy: smažení, vaření
Typ chodu: oběd, večeře
Vybavení kuchyně: hrnec, mlýnek na pepř, škrabka na brambory, mlýnek na maso
Původ: Česko

Ingredience

Postup

guláš či gulášová polévka by bez pořádného cibulového základu neměli svoji výraznou chuť. Nakrájíme si cibuli nadrobno. Použil jsem 6 středně velkých cibulí.
v hrnci si rozpálíme sádlo na střední teplotu a přihodíme cibuli. Zamícháme a smažíme za občasného míchání dohněda
mezitím si nameleme hovězí maso
nebojte se mít cibuli hodně hnědou. Čím tmavší barva, tím hezčí barva a lepší chuť polévky
zvýšíme teplotu a k cibulovému základu přihodíme mleté maso, pepř, trošku soli a kmín. Za občasného míchání vydusíme všechnu šťávu (cca 5 minut)
mezitím si nakrájíme česnek nadrobno
k masu přidáme nakrájený česnek, mouku a mletou papriku. Za stálého míchání smažíme minutu
zalijeme vývarem, důkladně promícháme, stáhneme teplotu na minimum a táhneme alespoň 45 minut
podle chuti si můžete přidat rajský protlak
ke konci vaření si oloupeme a nakrájíme brambory (na malé kousky)
brambory přidáme do provařené polévky
a přidáme ještě majoránku. Zamícháme a vaříme, dokud nám brambory nezměknou
kdo má rád polévku hustější, tak si ji ještě může dozahustit jíškou
hotovou polévku dosolíme, dopepříme
Komentáře
Autor receptu
vařil jsem, vařim a vařit...
703 bodů
Facebook
Twitter