Pracuji...
close

Špagety s rukolou a sušenými rajčaty

velmi rychlý a jednoduchý recept, který zvládnete za 15 minut. Jednoduchost ale neubírá receptu jeho skvělou chuť. Čerstvá rajčata vybírejte opravdu čerstvá a plná chuti. Nezapomeňte, že z nich vaříte skvělou přírodní rajčatovou omáčku, která vám dělá základ pro výsledného pokrmu
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 9 let
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 15 minut
Ingredience
obecně
1 stroužek česnek
80 gram rukola
4 lžíce olej olivový
min 1 špetka sůl
Sdílejte recept
Postup
jako první si dáme vařit těstoviny. Během této doby stihneme udělat omáčku. Recept je proto rychlý a jednoduchý. Připravíme si tedy větší hrnec, do kterého napustíme hodně vody. Přivedeme k varu, dobře osolíme a vložíme těstoviny. Za občasného míchání vaříme al dente (na skus)
během vaření těstovin si připravíme omáčku. Začneme tím, že si nakrájíme česnek nadrobno
rozpálíme si pánev na střední teplotu, přilijeme olej a lehce na něm zpěníme česnek
pokrájíme si rajčata na malé kousky. Kdo chce, tak si rajčata zbaví slupky
rajčata přidáme do pánve, zamícháme, lehce osolíme a opepříme. Za občasného míchání rozvaříme do přírodní rajčatové omáčky (mohou nám tam zůstat kousky rajčat)
mezitím si nakrájíme sušená rajčata na malé proužky. Rajčata samozřejmě scedíme od oleje
do rozvařených rajčat v pánvi přidáme pokrájená sušená rajčata a omytou rukolu
zlehka mícháme, dokud se nám rukola trošku neudusá (rukola nám vlivem teploty trošku změkne)
vypneme plotnu a do pánve vmícháme scezené špagety. Dosolíme, dopepříme
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...