Pracuji...
close

Polévka Spokojenka

Jak sám název napovídá, po této polévce je každý spokojený. Alespoň u nás v rodině to platí už řadu let. Recept pochází z jednoho kalendáře a velmi rychle jsme si ho oblíbili.
Kuchař: buellin
Stáří receptu: 9 let
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Ingredience
obecně
4 stroužek česnek
1 kus vejce
0,5 hrnek hrášek
1 kus pórek
1 kus mrkev
2 lžíce krupice
min 1 špetka sůl
min 1 špetka kmín drcený
Sdílejte recept
Postup
Dáme vařit asi 2 litry vývaru.
Do vroucí vody vhodíme brambory nakrájené na kostičky a přidáme kmín, sůl, pepř a dětskou krupičku. Necháme chvíli povařit.
Mezitím si nastrouháme mrkev nahrubo.
Po chvíli tedy do polévky vhodíme nastrouhanou mrkev a pórek nakrájený na půlkolečka. Já jsem tentokrát ještě přistrouhala kousek celeru a petržel. Tím se nemůže nic zkazit. A ještě nezapomeneme přidat mražený hrášek. Nyní necháme vařit asi 15 minut, dokud není zelenina měkká.
Na závěr do hotové polévky vmícháme rozšlehané vejce a rozmačkaný česnek. Ten dá polévce tu správnou chuť. Dle chuti můžeme ještě dosolit, dopepřit a přidat nějakou bylinku (petrželku, libeček, pažitku).
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
krájení, strouhání, vaření
Typ chodu:
oběd
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...