X
UVAŘSISÁM.cz
nebojte se něco dobrého uvařit
Nevíte, co uvařit?

Drožďová pomazánka

Načítám...
Když najdete v lednici zbylou kostku droždí, které brzy projde trvanlivost, a nevíte, co s ní, udělejte z ní jednoduchou pomazánku. Tuto chuť si mnozí pamatujeme z dětství. Jen upozorňuji, že z uvedeného množství je to opravdu jen chuťovka, asi na dva krajíce chleba.
Příprava 3 minuty
Vaření 5 minut
Pracnost: Recept zvládne každý
Kategorie: Studená kuchyně / Pomazánky
Druh přípravy: míchání, smažení, krájení
Typ chodu: svačina
Vybavení kuchyně: pánev, prkénko (dřevěné)
Původ: Česko

Ingredience

obecně
cibule 1 ks
droždí 42 g
kmín drcený min 1 špetka
máslo 1 lžička
olej slunečnicový 2 lžíce
pepř černý mletý min 1 špetka
sůl min 1 špetka
vejce 1 ks

Postup

Nakrájíme si nadrobno jednu menší cibuli, kterou lehce osmahneme na oleji.
Když je cibulka pěkně zlatavá, rozdrobíme k ní droždí a mícháme, až se droždí úplně rozpustí.
Chvíli mícháme a pak do pánve nalijeme rozšlehané vejce.
Mícháme, dokud se vejce neudělá. Na závěr dle chuti osolíme, opepříme a přidáme kmín. Pro zjemnění ještě vmícháme trochu másla.
Komentáře
Autor receptu
Já zrovna nejsem zkušená ...
Facebook
Twitter