Načítání...
close

Drožďová pomazánka

Když najdete v lednici zbylou kostku droždí, které brzy projde trvanlivost, a nevíte, co s ní, udělejte z ní jednoduchou pomazánku. Tuto chuť si mnozí pamatujeme z dětství. Jen upozorňuji, že z uvedeného množství je to opravdu jen chuťovka, asi na dva krajíce chleba.
Doba přípravy: 3 minuty
Doba vaření: 5 minut
Kuchař: buellin
Stáří receptu: 7 let
Ingredience
obecně
min 1 špetka kmín drcený
min 1 špetka sůl
1 lžička máslo
1 kus vejce
42 gram droždí
1 kus cibule
Sdílejte recept
Postup
Nakrájíme si nadrobno jednu menší cibuli, kterou lehce osmahneme na oleji.
Když je cibulka pěkně zlatavá, rozdrobíme k ní droždí a mícháme, až se droždí úplně rozpustí.
Chvíli mícháme a pak do pánve nalijeme rozšlehané vejce.
Mícháme, dokud se vejce neudělá. Na závěr dle chuti osolíme, opepříme a přidáme kmín. Pro zjemnění ještě vmícháme trochu másla.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
míchání, smažení, krájení
Typ chodu:
svačina
Vybavení kuchyně:
pánev , prkénko (dřevěné)
Původ:
Česko