Načítání...
X
menu UVAŘSiSÁM.cz account_circle search

Drožďová pomazánka | Recept

Když najdete v lednici zbylou kostku droždí, které brzy projde trvanlivost, a nevíte, co s ní, udělejte z ní jednoduchou pomazánku. Tuto chuť si mnozí pamatujeme z dětství. Jen upozorňuji, že z uvedeného množství je to opravdu jen chuťovka, asi na dva krajíce chleba.
Doba přípravy: 3 minuty
Doba vaření: 5 minut
visibility
buellin
Autor receptu
Ingredience
obecně
kmín drcený min 1 špetka
pepř černý mletý min 1 špetka
sůl min 1 špetka
máslo 1 lžička
vejce 1 kus
droždí 42 gram
cibule 1 kus
olej slunečnicový 2 lžíce
Další informace
Pracnost: Recept zvládne každý
Způsob přípravy: míchání, smažení, krájení
Typ chodu: svačina
Vybavení kuchyně: pánev , prkénko (dřevěné)
Původ: Česko
Postup
Nakrájíme si nadrobno jednu menší cibuli, kterou lehce osmahneme na oleji.
Když je cibulka pěkně zlatavá, rozdrobíme k ní droždí a mícháme, až se droždí úplně rozpustí.
Chvíli mícháme a pak do pánve nalijeme rozšlehané vejce.
Mícháme, dokud se vejce neudělá. Na závěr dle chuti osolíme, opepříme a přidáme kmín. Pro zjemnění ještě vmícháme trochu másla.
Sdílejte recept