Pracuji...
close

Drožďová pomazánka

Když najdete v lednici zbylou kostku droždí, které brzy projde trvanlivost, a nevíte, co s ní, udělejte z ní jednoduchou pomazánku. Tuto chuť si mnozí pamatujeme z dětství. Jen upozorňuji, že z uvedeného množství je to opravdu jen chuťovka, asi na dva krajíce chleba.
Kuchař: buellin
Stáří receptu: 9 let
Doba přípravy: 3 minuty
Doba vaření: 5 minut
Ingredience
obecně
min 1 špetka kmín drcený
min 1 špetka sůl
1 lžička máslo
1 kus vejce
42 gram droždí
1 kus cibule
Sdílejte recept
Postup
Nakrájíme si nadrobno jednu menší cibuli, kterou lehce osmahneme na oleji.
Když je cibulka pěkně zlatavá, rozdrobíme k ní droždí a mícháme, až se droždí úplně rozpustí.
Chvíli mícháme a pak do pánve nalijeme rozšlehané vejce.
Mícháme, dokud se vejce neudělá. Na závěr dle chuti osolíme, opepříme a přidáme kmín. Pro zjemnění ještě vmícháme trochu másla.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
míchání, smažení, krájení
Typ chodu:
svačina
Vybavení kuchyně:
pánev , prkénko (dřevěné)
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Luxusní kombinace kakaového piškotu, tvarohového krému a čokoládové polevy.
Máslové kuře patří mezi moje nejoblíbenější recepty na této planetě. Pikantní a zároveň jemná omáčka...
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...