Načítání...
X
„ nebojte se něco dobrého uvařit "
menu UVAŘSiSÁM.cz account_circle search

Drožďová pomazánka | Recept

Když najdete v lednici zbylou kostku droždí, které brzy projde trvanlivost, a nevíte, co s ní, udělejte z ní jednoduchou pomazánku. Tuto chuť si mnozí pamatujeme z dětství. Jen upozorňuji, že z uvedeného množství je to opravdu jen chuťovka, asi na dva krajíce chleba.
Autor receptu
Stáří receptu: 6 let
Doba přípravy: 3 minuty
Doba vaření: 5 minut
Ingredience
obecně
min 1 špetka kmín drcený
min 1 špetka sůl
1 lžička máslo
1 kus vejce
42 gram droždí
1 kus cibule
Další informace
Pracnost: Recept zvládne každý
Způsob přípravy: míchání, smažení, krájení
Typ chodu: svačina
Vybavení kuchyně: pánev , prkénko (dřevěné)
Původ: Česko
Krok 1
Nakrájíme si nadrobno jednu menší cibuli, kterou lehce osmahneme na oleji.
Krok 2
Když je cibulka pěkně zlatavá, rozdrobíme k ní droždí a mícháme, až se droždí úplně rozpustí.
Krok 3
Chvíli mícháme a pak do pánve nalijeme rozšlehané vejce.
Krok 4
Mícháme, dokud se vejce neudělá. Na závěr dle chuti osolíme, opepříme a přidáme kmín. Pro zjemnění ještě vmícháme trochu másla.