Uvařsisám.cz

NEBOJTE SE NĚCO DOBRÉHO UVAŘIT

Drožďová pomazánka

Popis receptu
Když najdete v lednici zbylou kostku droždí, které brzy projde trvanlivost, a nevíte, co s ní, udělejte z ní jednoduchou pomazánku. Tuto chuť si mnozí pamatujeme z dětství. Jen upozorňuji, že z uvedeného množství je to opravdu jen chuťovka, asi na dva krajíce chleba.
Příprava
3
minuty
Vaření
5
minut
  • Způsob přípravy: míchání, smažení, krájení,
  • Typ chodu: svačina,
  • Potřebné vybavení: pánev, prkénko (dřevěné),
  • Původ receptu: Česko,
Načítám...
Autor receptu
buellin
Sdílejte tento recept na Facebooku
Ingredience a postup
Ingredience
obecně
cibule 1 ks
droždí 42 g
kmín drcený min 1 špetka
máslo 1 lžička
olej slunečnicový 2 lžíce
pepř černý mletý min 1 špetka
sůl min 1 špetka
vejce 1 ks
Fotka ingrediencí
A jde se na to
1. krok
Nakrájíme si nadrobno jednu menší cibuli, kterou lehce osmahneme na oleji.
2. krok
Když je cibulka pěkně zlatavá, rozdrobíme k ní droždí a mícháme, až se droždí úplně rozpustí.
3. krok
Chvíli mícháme a pak do pánve nalijeme rozšlehané vejce.
4. krok
Mícháme, dokud se vejce neudělá. Na závěr dle chuti osolíme, opepříme a přidáme kmín. Pro zjemnění ještě vmícháme trochu másla.