Uvařsisám.cz

NEBOJTE SE NĚCO DOBRÉHO UVAŘIT

Drožďová pomazánka

Když najdete v lednici zbylou kostku droždí, které brzy projde trvanlivost, a nevíte, co s ní, udělejte z ní jednoduchou pomazánku. Tuto chuť si mnozí pamatujeme z dětství. Jen upozorňuji, že z uvedeného množství je to opravdu jen chuťovka, asi na dva krajíce chleba.
Příprava
3
minuty
Vaření
5
minut
Ingredience
obecně
Fotka ingrediencí
A jde se na to
1. krok
Nakrájíme si nadrobno jednu menší cibuli, kterou lehce osmahneme na oleji.
2. krok
Když je cibulka pěkně zlatavá, rozdrobíme k ní droždí a mícháme, až se droždí úplně rozpustí.
3. krok
Chvíli mícháme a pak do pánve nalijeme rozšlehané vejce.
4. krok
Mícháme, dokud se vejce neudělá. Na závěr dle chuti osolíme, opepříme a přidáme kmín. Pro zjemnění ještě vmícháme trochu másla.
Načítám...
Způsob přípravy
  • míchání
  • smažení
  • krájení
Typ chodu
  • svačina
Potřebné vybavení
  • pánev
  • prkénko (dřevěné)
Původ receptu
  • Česko
Kategorie / Podkategorie
Autor receptu
buellin
Sdílejte tento recept na Facebooku