Načítání...
close

Domácí jahodová omáčka

velmi jednoduchá ovocná omáčka z jahod. Takto můžete zpracovat nejen jahody, ale třeba i meruňky, apod. Omáčka je vhodná na palačinky, ovocné knedlíky, panna cottu a mnoho dalšího
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 15 minut
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 7 let
Ingredience
omáčka
1-2 hrst jahody
3 lžíce cukr moučka
1/2 hrnek voda
na zahuštění
1 lžička solamyl
1/4 hrnek voda
Sdílejte recept
Postup
jahody omyjeme, zbavíme stopek, dáme do hrnce a lehce rozmačkáme (například šťouchadlem na brambory)
přilijeme vodu
přisypeme cukr, zamícháme a přivedeme k varu
v trošce vody si důkladně rozmícháme solamyl a přilijeme do vroucí omáčky. Omáčku svaříme na požadovanou konzistenci
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
mačkání, vaření
Typ chodu:
příloha
Vybavení kuchyně:
hrnec malý , hrnek
Původ:
Česko