Pracuji...
close

Domácí jahodová omáčka

velmi jednoduchá ovocná omáčka z jahod. Takto můžete zpracovat nejen jahody, ale třeba i meruňky, apod. Omáčka je vhodná na palačinky, ovocné knedlíky, panna cottu a mnoho dalšího
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 9 let
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 15 minut
Ingredience
omáčka
1-2 hrst jahody
3 lžíce cukr moučka
1/2 hrnek voda
na zahuštění
1 lžička solamyl
1/4 hrnek voda
Sdílejte recept
Postup
jahody omyjeme, zbavíme stopek, dáme do hrnce a lehce rozmačkáme (například šťouchadlem na brambory)
přilijeme vodu
přisypeme cukr, zamícháme a přivedeme k varu
v trošce vody si důkladně rozmícháme solamyl a přilijeme do vroucí omáčky. Omáčku svaříme na požadovanou konzistenci
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
mačkání, vaření
Typ chodu:
příloha
Vybavení kuchyně:
hrnec malý , hrnek
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Na internetu mě recept hned zaujal, i když jsem si nedokázal představit jeho chuť. Musím říct, že vý...
V jednoduchosti je krása. Tento recept je ze základních surovin a zvládne ho opravdu každý. A ještě ...
Luxusní kombinace kakaového piškotu, tvarohového krému a čokoládové polevy.
Máslové kuře patří mezi moje nejoblíbenější recepty na této planetě. Pikantní a zároveň jemná omáčka...
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...