X

Uvařsisám.cz

NEBOJTE SE NĚCO DOBRÉHO UVAŘIT
Domácí jahodová omáčka
Načítám...
Popis receptu
velmi jednoduchá ovocná omáčka z jahod. Takto můžete zpracovat nejen jahody, ale třeba i meruňky, apod. Omáčka je vhodná na palačinky, ovocné knedlíky, panna cottu a mnoho dalšího
Příprava 5 minut
Vaření 15 minut
Pracnost: Recept zvládne každý
Kategorie: Sladké / Omáčky, Ze zahrádky / Ovoce
Druh přípravy: mačkání, vaření
Typ chodu: příloha
Vybavení kuchyně: hrnec malý, hrnek
Původ: Česko
Ingredience
Ingredience
na zahuštění
solamyl 1 lžička
voda 1/4 hrnek
omáčka
cukr moučka 3 lžíce
jahody 1-2 hrst
voda 1/2 hrnek
Postup
1.
jahody omyjeme, zbavíme stopek, dáme do hrnce a lehce rozmačkáme (například šťouchadlem na brambory)
2.
přilijeme vodu
3.
přisypeme cukr, zamícháme a přivedeme k varu
4.
v trošce vody si důkladně rozmícháme solamyl a přilijeme do vroucí omáčky. Omáčku svaříme na požadovanou konzistenci
Komentáře
Fotky od ostatních kuchařů
Autor receptu
vařil jsem, vařim a vařit budu :-)
612 bodů
Facebook