Uvařsisám.cz

NEBOJTE SE NĚCO DOBRÉHO UVAŘIT

Domácí jahodová omáčka

Popis receptu
velmi jednoduchá ovocná omáčka z jahod. Takto můžete zpracovat nejen jahody, ale třeba i meruňky, apod. Omáčka je vhodná na palačinky, ovocné knedlíky, panna cottu a mnoho dalšího
Příprava
5
minut
Vaření
15
minut
  • Způsob přípravy: mačkání, vaření,
  • Typ chodu: příloha,
  • Potřebné vybavení: hrnec malý, hrnek,
  • Původ receptu: Česko,
Načítám...
Autor receptu
Boublas
Sdílejte tento recept na Facebooku
Ingredience a postup
Ingredience
omáčka
cukr moučka 3 lžíce
jahody 1-2 hrst
voda 1/2 hrnek
na zahuštění
solamyl 1 lžička
voda 1/4 hrnek
Fotka ingrediencí
A jde se na to
1. krok
jahody omyjeme, zbavíme stopek, dáme do hrnce a lehce rozmačkáme (například šťouchadlem na brambory)
2. krok
přilijeme vodu
3. krok
přisypeme cukr, zamícháme a přivedeme k varu
4. krok
v trošce vody si důkladně rozmícháme solamyl a přilijeme do vroucí omáčky. Omáčku svaříme na požadovanou konzistenci