X
UVAŘSISÁM.cz
nebojte se něco dobrého uvařit
Nevíte, co uvařit?

Domácí jahodová omáčka

Načítám...
velmi jednoduchá ovocná omáčka z jahod. Takto můžete zpracovat nejen jahody, ale třeba i meruňky, apod. Omáčka je vhodná na palačinky, ovocné knedlíky, panna cottu a mnoho dalšího
Příprava 5 minut
Vaření 15 minut
Pracnost: Recept zvládne každý
Kategorie: Sladké / Omáčky, Ze zahrádky / Ovoce
Druh přípravy: mačkání, vaření
Typ chodu: příloha
Vybavení kuchyně: hrnec malý, hrnek
Původ: Česko

Ingredience

na zahuštění
solamyl 1 lžička
voda 1/4 hrnek
omáčka
cukr moučka 3 lžíce
jahody 1-2 hrst
voda 1/2 hrnek

Postup

jahody omyjeme, zbavíme stopek, dáme do hrnce a lehce rozmačkáme (například šťouchadlem na brambory)
přilijeme vodu
přisypeme cukr, zamícháme a přivedeme k varu
v trošce vody si důkladně rozmícháme solamyl a přilijeme do vroucí omáčky. Omáčku svaříme na požadovanou konzistenci
Komentáře
Autor receptu
vařil jsem, vařim a vařit...
Facebook
Twitter