Pracuji...
close

Panna cotta s jahodovým přelivem

jemný, smetanový dezert, který se Vám bude rozplývat na jazyku. Podávat můžete na nespočet způsobů, jako například se studenými ovocnými omáčkami, s čokoládou, samotné, atd.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 9 let
Doba přípravy: 4 hodiny 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Ingredience
podle chuti
4 lžíce rum
Sdílejte recept
Postup
do menšího hrnce nalijeme smetanu a mléko. Zapneme plotnu a přivedeme těsně pod bod varu (z hrnce půjde pára)
během ohřívání přimícháme do hrnce cukr
během ohřívání si také namočíme želatinu do vody. Namáčíme zhruba 10 minut
když máme smetanu s mlékem zahřátou těsně pod bod varu, tak vypneme plotnu a necháme schladnout (cca na 60 stupňů). Prostě po vypnutí plotny to nechte tak 5 minut odpočinout :-)
vyndáme želatinu z vody a vymačkáme z ní přebytečnou vodu
želatinu důkladně rozmícháme v hrnci. Kdo má rád rum, tak si ho teď může přidat
hotovou panna cottu nalijeme do misek a dáme chladit / ztuhnout do lednice alespoň na 4 hodiny
podáváme se studenou jahodovou omáčkou a nebo dle své vlastní fantazie. Recept na jahodovou omáčku naleznete zde
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Kategorie:
Sladké / Poháry
Způsob přípravy:
vaření, míchání
Typ chodu:
dezert
Příležitost:
dětská oslava, svatební hostina
Původ:
Itálie
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...