jazyky dáme do hrnce, zalijeme vodou tak, aby byli potopené a přivedeme k varu. Vaříme zhruba 10 minut
připravíme si mísu s ledovou vodou a dáme do ní uvařené jazyky. Voda musí být opravdu ledová
rychlým schlazením jazyků docílíme toho, že nám půjdou dobře oloupat nožem. Oloupeme tedy všechny jazyky. Někdo nemá potřebu to loupat (třeba já). Stačí to povařit ve vodě a tím se zbavit bordelu
oloupeme si a na jemno nastrouháme zázvor. Vymačkáme z něj šťávu, kterou dále použijeme
do hrnce dáme jazyky, přilijeme zázvorovou šťávu, sojovou a rybí omáčku, víno a nakonec přisypeme cukr
vše zalijeme vývarem tak, aby jazyky byly potopené. Přivedeme k varu a vaříme zhruba hodinu pod pokličkou
uvařené měkké jazyky vyndáme z omáčky a necháme odpočinout
v hrnku si rozmícháme vodu se solamylem a přilijeme do vroucí omáčky. Svaříme omáčku na polovinu
jazyky podáváme nakrájené na plátky, polité vychladlou omáčkou. Můžete si k tomu udělat i salát z opečené mrkve s česnekem a cukrem a smíchané s polníčkem a limetkovou nebo citronovou šťávou