Načítání...
close

Pečené kukuřičné klasy s máslem

v jednoduchosti je krása a u tohoto receptu to platí dvojnásobně. Od malinka jsem byl vždycky zvyklej si kukuřici uvařit ve slané vodě. Nedávno jsem ale četl, že v Americe jsou zvyklý si kukuřici péct v troubě. Že prý vaření kukuřice ve vodě je hřích :-) Ale to je asi každého věc
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 50 minut
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 7 let
Ingredience
obecně
2-3 lžíce máslo
min 1 špetka sůl
Sdílejte recept
Postup
rozpálíme si troubu na 200°C a dáme do ní na pekáči kukuřičné klasy. Klasy nijak neupravujte. Prostě jak je máte, tak je dejte na pekáč a šup s nimi do trouby. Pečeme zhruba 40-50 minut
upečené klasy oloupeme a nakrájíme na menší válečky. Teplé válečky dáme do mísy. NESPALTE SE
do mísy přidáme máslo a sůl. Solí nemusíte šetřit. Mícháme mísou, máslo se nám na teplých válečkách krásně rozpustí. Když si teď k tomu čichnete, tak je to skvělá máslová vůně s kukuřičným nádechem
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
pečení
Typ chodu:
příloha, svačina
Vybavení kuchyně:
mísa , pekáč , trouba
Příležitost:
grilování, barbecue párty, párty
Původ:
USA, Česko