Pracuji...
close

Pečené kukuřičné klasy s máslem

v jednoduchosti je krása a u tohoto receptu to platí dvojnásobně. Od malinka jsem byl vždycky zvyklej si kukuřici uvařit ve slané vodě. Nedávno jsem ale četl, že v Americe jsou zvyklý si kukuřici péct v troubě. Že prý vaření kukuřice ve vodě je hřích :-) Ale to je asi každého věc
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 9 let
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 50 minut
Ingredience
obecně
2-3 lžíce máslo
min 1 špetka sůl
Sdílejte recept
Postup
rozpálíme si troubu na 200°C a dáme do ní na pekáči kukuřičné klasy. Klasy nijak neupravujte. Prostě jak je máte, tak je dejte na pekáč a šup s nimi do trouby. Pečeme zhruba 40-50 minut
upečené klasy oloupeme a nakrájíme na menší válečky. Teplé válečky dáme do mísy. NESPALTE SE
do mísy přidáme máslo a sůl. Solí nemusíte šetřit. Mícháme mísou, máslo se nám na teplých válečkách krásně rozpustí. Když si teď k tomu čichnete, tak je to skvělá máslová vůně s kukuřičným nádechem
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
pečení
Typ chodu:
příloha, svačina
Vybavení kuchyně:
mísa , pekáč , trouba
Příležitost:
grilování, barbecue párty, párty
Původ:
USA, Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...