X
UVAŘSISÁM.cz
nebojte se něco dobrého uvařit
Nevíte, co uvařit?

Ovocný koláč Clafoutis

Načítám...
Pokud máte třešně a nebaví Vás pořád stejná bublanina, vyzkoušejte tento hutný koláč původem z Francie. Místo třešní by šlo jistě použít i jiné ovoce, například borůvky.
Příprava 20 minut
Vaření 30 minut
Pracnost: Recept zvládne každý
Kategorie: Sladké / Koláče
Druh přípravy: míchání, pečení
Typ chodu: dezert
Vybavení kuchyně: mísa velká, mixér, forma na koláč, trouba
Původ: Francie

Ingredience

Postup

Nejprve si rozpustíme máslo.
Do mísy prosejeme mouku, přidáme špetku soli a jedno celé vejce.
Dále do těsta patří 4 žloutky, cukr, kůra z poloviny citronu a semínka z vanilkového lusku. Ta získáme tak, že rozkrojíme lusk na polovinu a černá semínka z něj vyškrábneme.
Vše mixérem promícháme a za stálého míchání přilijeme mléko a smetanu.
A ještě rozpuštěné máslo.
Nyní si vymažeme formu máslem a vysypeme ji krupicovým cukrem. Do takto připravené mísy naskládáme očištěné třešně. Já jsem si je předem vypeckovala, ale pokud Vám pecky nevadí, můžete nechat třešně celé.
Nakonec třešně zalijeme těstem. Koláč pečeme asi půl hodiny na 180 °C.
Komentáře
Autor receptu
Já zrovna nejsem zkušená ...
Facebook
Twitter