Pracuji...
close

Ovocný koláč Clafoutis

Pokud máte třešně a nebaví Vás pořád stejná bublanina, vyzkoušejte tento hutný koláč původem z Francie. Místo třešní by šlo jistě použít i jiné ovoce, například borůvky.
Kuchař: buellin
Stáří receptu: 9 let
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Ingredience
na vysypání
na vymazání
10 gram máslo
Sdílejte recept
Postup
Nejprve si rozpustíme máslo.
Do mísy prosejeme mouku, přidáme špetku soli a jedno celé vejce.
Dále do těsta patří 4 žloutky, cukr, kůra z poloviny citronu a semínka z vanilkového lusku. Ta získáme tak, že rozkrojíme lusk na polovinu a černá semínka z něj vyškrábneme.
Vše mixérem promícháme a za stálého míchání přilijeme mléko a smetanu.
A ještě rozpuštěné máslo.
Nyní si vymažeme formu máslem a vysypeme ji krupicovým cukrem. Do takto připravené mísy naskládáme očištěné třešně. Já jsem si je předem vypeckovala, ale pokud Vám pecky nevadí, můžete nechat třešně celé.
Nakonec třešně zalijeme těstem. Koláč pečeme asi půl hodiny na 180 °C.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
míchání, pečení
Typ chodu:
dezert
Původ:
Francie
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
Snadné slané pohoštění. Lze vykrajovat jednoduše tyčinky, já jsem tentokrát použila vykrajovátka, pr...