Pokud máte třešně a nebaví Vás pořád stejná bublanina, vyzkoušejte tento hutný koláč původem z Francie. Místo třešní by šlo jistě použít i jiné ovoce, například borůvky.
Do mísy prosejeme mouku, přidáme špetku soli a jedno celé vejce.
Dále do těsta patří 4 žloutky, cukr, kůra z poloviny citronu a semínka z vanilkového lusku. Ta získáme tak, že rozkrojíme lusk na polovinu a černá semínka z něj vyškrábneme.
Vše mixérem promícháme a za stálého míchání přilijeme mléko a smetanu.
A ještě rozpuštěné máslo.
Nyní si vymažeme formu máslem a vysypeme ji krupicovým cukrem. Do takto připravené mísy naskládáme očištěné třešně. Já jsem si je předem vypeckovala, ale pokud Vám pecky nevadí, můžete nechat třešně celé.
Nakonec třešně zalijeme těstem. Koláč pečeme asi půl hodiny na 180 °C.