Pracuji...
close

Těstoviny s uzenými kuřecími stehny

tento recept patří do skupiny levnějších, ale vynikajících receptů. Těstoviny jsem použil barevné fusili, ale je to jedno, které si vyberete.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 9 let
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 1 hodina 10 minut
Ingredience
na posypání
20 dekagram sýr gouda
na smažení
5 lžíce olej olivový
1 lžíce máslo
Sdílejte recept
Postup
začneme tím, že si povaříme kuřecí stehna. Připravíme si tedy větší hrnec, naplníme ho z poloviny vodou a přivedeme k varu. Do vroucí vody dáme stehna a vaříme zhruba 40 minut
mezitím si můžeme pomalu připravovat směs na pánvi. V pánvi si rozpálíme máslo a olej
nakrájíme si cibule na menší kousky
cibuli nasypeme do pánve a smažíme do sklovita
mezitím si nakrájíme papriku na menší kousky
papriku přidáme k zesklovatělé cibuli, přidáme pepř, zalijeme vývarem a zamícháme
pánev přiklopíme poklicí a dusíme, dokud nebude paprika měkká
stehna vyndáme z hrnce, necháme vychladnout a obereme z nich maso. Maso ještě nakrájíme na menší kousky. Vodu z hrnce nevylévat !!!
do hrnce, kde nám zbyla uzená voda po stehnech, přihodíme sůl, těstoviny a uvaříme na skus
nakrájíme si česnek a jarní cibulku na jemno
česnek a cibulku přihodíme do pánve
dále přihodíme nakrájené uzené maso. Zamícháme a necháme chvilku vařit (dokud nám nezměkne česnek)
mezitím se nám uvařily těstoviny, které scedíme
uvařené těstoviny přihodíme do pánve (nemusíte úplně všechny) a posypeme nakrájenou petrželovou natí. Zamícháme a máme hotovo
podáváme posypané nastrouhaným sýrem
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření
Typ chodu:
večeře, oběd
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...