Pracuji...
close

Polévka s červenou čočkou a mrkví

Velmi doporučuji tuto polévka, která Vás nadchne svou jednoduchostí a vynikající chutí.
Kuchař: buellin
Stáří receptu: 9 let
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Ingredience
obecně
2 kus mrkev
3 stroužek česnek
1 kus cibule
2 lžička olej olivový
na ozdobu
Sdílejte recept
Postup
V hrnci si rozehřejeme olej a osmažíme na něm najemno nakrájenou cibulku.
Po chvíli přidáme česnek nakrájený na plátky a kostičky mrkve.
Zeleninu zalijeme vroucím vývarem (já jsem přilila litr vroucí vody a přihodila koupený bujon). Do polévky přidáme čočku.
Vaříme pod pokličkou asi 15 minut, dokud čočka nezměkne. Podle chuti osolíme a opepříme a na závěr přidáme nasekanou petrželku.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
krájení, vaření
Typ chodu:
oběd
Vybavení kuchyně:
hrnec malý
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...