Pracuji...
close

Domácí kuřecí nugety

moje neteř má ráda kuřecí nugety z nejmenovaného fastfoodu. Jednou jsem viděl, jak se tyto nugety připravují. Rozemelou se kuřecí skelety, k tomu se namele kuřecí kůže, pak ještě nějaký éčka a výtvor je hotov. Možná to je pravda, možná ne. Ale pojďme si ukázat, jak se to dá udělat doma a za né moc velké peníze
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 9 let
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Ingredience
na smažení
1 lžíce máslo
na obalení
1 kus vejce
3/4 hrnek strouhanka
1 lžička kari
min 1 špetka sůl
Sdílejte recept
Postup
Ještě než začnete vařit, tak se podívejte na video s Jamiem Oliverem, jak se dělají kuřecí nugety pro fastfoody :-) Kuřecí prsa si omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kousky
připravíme si 2 malé talíře a misku na kompot. Do jednoho talíře nasypeme hladkou mouku, papriku, kari a trochu pepře. Důkladně promícháme
v této směsi důkladně obalíme každý kuřecí kousek. Kousky zbavíme přebytečné mouky tak, že si každý vezmeme mezi dlaně a děláme pohyby jakoby jsme prosili. Techniku prošení můžete vidět na tomto videu gordona Ramsayho :-)
do misky na kompot si vyklepneme vejce a s trochou pepře rozkvedláme. Na druhý talíř si vysypeme strouhanku, přidáme sůl (tak lžičku), trochu pepře a nakrájenou petrželovou nať. Promícháme
v mouce obalené kuřecí kousky dále klasicky obalíme ve vejci a potom ve strouhance
v pánvi si rozpálíme olej na střední teplotu. Přidáme kuřecí kousky a osmahneme z jedné strany dohněda
opatrně všechny nugetky obrátíme a osmahneme i z druhé strany dohněda
zhruba po třech minutách smažení z druhé strany přidáme kousky másla
hotové osmažené nugety vyndáme na ubrouskem vystlaný talíř
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
obalování, smažení
Typ chodu:
oběd, večeře
Příležitost:
svatební hostina, dětská oslava, oslava
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
Snadné slané pohoštění. Lze vykrajovat jednoduše tyčinky, já jsem tentokrát použila vykrajovátka, pr...