Pracuji...
close

Krtkův dort

sice trošku pracnější, ale velmi oblíbený dort, který bych si mohl dělat klidně každý týden :-)
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 8 let
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Ingredience
na vysypání
min 3 lžíce kokos mletý
na vymazání
1 lžíce máslo
Sdílejte recept
Postup
začneme tím, že si oddělíme žloutky od bílků. Bílky dáme do menší mísy a žloutky do větší
z bílků si ušleháme sníh
ke žloutkům přidáme olej, cukr a rum. Ušleháme
dále přidáme mouku, kakao, prášek do pečiva a mléko. Ušleháme
nakonec přidáme sníh z bílků a ušleháme
dortovou formu si důkladně vymažeme máslem a vysypeme mletým kokosem
do formy vlijeme těsto a dáme péct do trouby vyhřáté na 180° na cca 30 minut
během pečení si připravíme náplň. Začneme tím, že si našleháme smetanu do tuha
do smetany nastrouháme nahrubo čokoládu, přisypeme cukr a ztužovač
náplň lehce ušleháme
když máme pečený korpus, tak začneme s vydlabáváním
od okraje korpusu necháme zhruba 1 centimetr a vnitřek opatrně vydlabeme. Do korpusu vydlabeme tvar mísy, ale pozor, dno musí zůstat zakryté, takže si na tom dejte záležet
na dno vydlabaného korpusu rozložte podélně nakrájené banány
na banány naneste šlehačkovou náplň a opatrně vytvarujte, jako kdyby jste chtěli vytvarovat mísu, ale dnem nahoru
náplň zasypeme rozdrobeným těstem, které nám zbylo po vydlabání
a máme hotovo. Teď už jenom dejte dort vychladit do ledničky a držte si palce, aby jste ho nesnědli hned ten samí den :-)
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne s trochou snahy každý
Kategorie:
Sladké / Dorty
Způsob přípravy:
šlehání, pečení, plnění
Typ chodu:
dezert
Příležitost:
dětská oslava
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Pekli jste kuře? A nesnědli jste ho? Tak tady máte inspiraci na zužitkování masa. Pokud není kuře ex...
Velmi osvěžující pomazánka, kterou jste schopni spořádat jen tak na posezení bez pečiva :-) Doporuču...
Tento hambáč mám spojený s dětstvím, když jsem jezdil za babičkou a dědou do Berouna. Na náměstí tam...
Jeden z mých oblíbených receptů. Je to rychlé, čerstvé a zatraceně dobré. Budete pořád chodit kolem ...
Na maso, které se peče dlouho, je vždycky dobré si počkat. Výpečky jsou skvělé klidně i samotné k pi...
Jednoduchý a relativně rychlý recept, který zasytí celou rodinu a ještě Vám zbyde na další den. Příš...
Nejsem žádný profesionální pekař, ale tohle mě prostě baví. Nehraju na dokonalost, ale na chuť. Tako...
Nejlepší pomocník při nachlazení.