Pracuji...
close

Krtkův dort

sice trošku pracnější, ale velmi oblíbený dort, který bych si mohl dělat klidně každý týden :-)
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 9 let
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Ingredience
na vysypání
min 3 lžíce kokos mletý
na vymazání
1 lžíce máslo
Sdílejte recept
Postup
začneme tím, že si oddělíme žloutky od bílků. Bílky dáme do menší mísy a žloutky do větší
z bílků si ušleháme sníh
ke žloutkům přidáme olej, cukr a rum. Ušleháme
dále přidáme mouku, kakao, prášek do pečiva a mléko. Ušleháme
nakonec přidáme sníh z bílků a ušleháme
dortovou formu si důkladně vymažeme máslem a vysypeme mletým kokosem
do formy vlijeme těsto a dáme péct do trouby vyhřáté na 180° na cca 30 minut
během pečení si připravíme náplň. Začneme tím, že si našleháme smetanu do tuha
do smetany nastrouháme nahrubo čokoládu, přisypeme cukr a ztužovač
náplň lehce ušleháme
když máme pečený korpus, tak začneme s vydlabáváním
od okraje korpusu necháme zhruba 1 centimetr a vnitřek opatrně vydlabeme. Do korpusu vydlabeme tvar mísy, ale pozor, dno musí zůstat zakryté, takže si na tom dejte záležet
na dno vydlabaného korpusu rozložte podélně nakrájené banány
na banány naneste šlehačkovou náplň a opatrně vytvarujte, jako kdyby jste chtěli vytvarovat mísu, ale dnem nahoru
náplň zasypeme rozdrobeným těstem, které nám zbylo po vydlabání
a máme hotovo. Teď už jenom dejte dort vychladit do ledničky a držte si palce, aby jste ho nesnědli hned ten samí den :-)
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne s trochou snahy každý
Kategorie:
Sladké / Dorty
Způsob přípravy:
šlehání, pečení, plnění
Typ chodu:
dezert
Příležitost:
dětská oslava
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...