Načítání...
close

Játrová omáčka z hovězích jater

velmi chuťově silná omáčka pro milovníky nejen hovězích jater. Omáčku zkuste i z jiných jater, například z kuřecích, kachních, apod. Jako přílohu doporučuji rýži a nebo něco z brambor
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 7 let
Ingredience
obecně
1-2 kus cibule
4 kus česnek
200 mililitr víno červené
1-2 lžíce kmín drcený
200 mililitr smetana 33%
min 1 špetka sůl
na smažení
Sdílejte recept
Postup
nejprve si nakrájíme cibuli
v hrnci si rozpálíme sádlo na střední teplotu, přihodíme cibuli, zamícháme a smažíme dohněda
mezitím si nakrájíme slaninu na kostičky
když začne cibule hnědnout, tak přihodíme slaninu a zamícháme
přisypeme kmín a za občasného míchání smažíme dohněda
k osmahlé cibuli přihodíme na kostičky nakrájená játra. Smažíme za občasného míchání 5 minut
k osmaženým játrům přihodíme nadrobno nakrájený česnek a zamícháme. Smažíme za občasného míchání 3 minuty
přilijeme červené víno, zamícháme a necháme tekutinu svařit na 1/4
přilijeme vývar, zamícháme a bez pokličky a za občasného míchání vaříme 20 minut
po uvaření vyndáme z omáčky zhruba půlku jater. Můžeme si je ještě nakrájet na menší kousky (dle potřeby)
omáčku se zbylými játry důkladné rozmixujeme pomocí tyčového mixéru. Pokud by se Vám omáčka po rozmixování zdála řídká, tak ji zahuštěte jíškou. Do omáčky vrátíme nakrájená játra
do omáčky přisypeme majoránku a zamícháme
omáčku přivedeme k varu, dosolíme, dopepříme. Zjemníme smetanou, znova přivedeme k varu a máme hotovo
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření, mixování
Typ chodu:
večeře, oběd
Původ:
Česko