X
UVAŘSISÁM.cz
nebojte se něco dobrého uvařit
Nevíte, co uvařit?

Játrová omáčka z hovězích jater

Načítám...
velmi chuťově silná omáčka pro milovníky nejen hovězích jater. Omáčku zkuste i z jiných jater, například z kuřecích, kachních, apod. Jako přílohu doporučuji rýži a nebo něco z brambor
Příprava 15 minut
Vaření 40 minut
Pracnost: Recept zvládne každý
Kategorie: Maso / Jatečné maso, Omáčky / Masové omáčky
Druh přípravy: smažení, vaření, mixování
Typ chodu: večeře, oběd
Vybavení kuchyně: hrnec, tyčový mixér, mlýnek na pepř
Původ: Česko

Ingredience

Postup

nejprve si nakrájíme cibuli
v hrnci si rozpálíme sádlo na střední teplotu, přihodíme cibuli, zamícháme a smažíme dohněda
mezitím si nakrájíme slaninu na kostičky
když začne cibule hnědnout, tak přihodíme slaninu a zamícháme
přisypeme kmín a za občasného míchání smažíme dohněda
k osmahlé cibuli přihodíme na kostičky nakrájená játra. Smažíme za občasného míchání 5 minut
k osmaženým játrům přihodíme nadrobno nakrájený česnek a zamícháme. Smažíme za občasného míchání 3 minuty
přilijeme červené víno, zamícháme a necháme tekutinu svařit na 1/4
přilijeme vývar, zamícháme a bez pokličky a za občasného míchání vaříme 20 minut
po uvaření vyndáme z omáčky zhruba půlku jater. Můžeme si je ještě nakrájet na menší kousky (dle potřeby)
omáčku se zbylými játry důkladné rozmixujeme pomocí tyčového mixéru. Pokud by se Vám omáčka po rozmixování zdála řídká, tak ji zahuštěte jíškou. Do omáčky vrátíme nakrájená játra
do omáčky přisypeme majoránku a zamícháme
omáčku přivedeme k varu, dosolíme, dopepříme. Zjemníme smetanou, znova přivedeme k varu a máme hotovo
Komentáře
Autor receptu
vařil jsem, vařim a vařit...
702 bodů
Facebook
Twitter