Načítání...
close

Ricottové noky

Nekupujte hotové noky, zkuste si je uvařit. Je to tak jednoduché a zajisté si více pochutnáte. Tyto noky s ricottou se hodí k přípravě různých chodů.
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 3 minuty
Kuchař: buellin
Stáří receptu: 7 let
Ingredience
obecně
min 1 špetka sůl
1 kus vejce
100 gram ricotta
200 gram brambory
Sdílejte recept
Postup
Vařené brambory nastrouháme najemno.
Do mísy přidáme k bramborám mouku a vejce.
Pak vmícháme ricottu a ochutíme nastrouhaným muškátovým oříškem a solí.
Na pomoučené ploše si ze zpracovaného těsta vyválíme dlouhý válec.
Z válce si nakrájíme stejně velké noky.
Noky hned hodíme do vroucí osolené vody a vaříme asi 3 minuty.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
strouhání, míchání, hnětení
Typ chodu:
příloha
Původ:
Česko