Pracuji...
close

Ricottové noky

Nekupujte hotové noky, zkuste si je uvařit. Je to tak jednoduché a zajisté si více pochutnáte. Tyto noky s ricottou se hodí k přípravě různých chodů.
Kuchař: buellin
Stáří receptu: 9 let
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 3 minuty
Ingredience
obecně
min 1 špetka sůl
1 kus vejce
100 gram ricotta
200 gram brambory
Sdílejte recept
Postup
Vařené brambory nastrouháme najemno.
Do mísy přidáme k bramborám mouku a vejce.
Pak vmícháme ricottu a ochutíme nastrouhaným muškátovým oříškem a solí.
Na pomoučené ploše si ze zpracovaného těsta vyválíme dlouhý válec.
Z válce si nakrájíme stejně velké noky.
Noky hned hodíme do vroucí osolené vody a vaříme asi 3 minuty.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
strouhání, míchání, hnětení
Typ chodu:
příloha
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
Snadné slané pohoštění. Lze vykrajovat jednoduše tyčinky, já jsem tentokrát použila vykrajovátka, pr...