Aténská pochoutka
Dopřejte si zdravou luštěninu. Aténská pochoutka je jednoduchá na přípravu a určitě si na ní pochutnáte.
Příprava
20
minut
Vaření
15
minut
Pracnost:
Recept zvládne každý
Druh přípravy:
vaření, smažení, pečení
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Česko
Ingredience
Postup
Cizrnu si přes noc necháme namočit. Druhý den ji uvaříme v čerstvé, slané vodě.
Pórek nakrájíme najemno a na másle ho orestujeme.
Po chvilce k pórku přihodíme slaninu nakrájenou na kostičky.
V míse smícháme uvařenou cizrnu s osmahnutým pórkem a slaninou.
Nakonec do mísy nastrouháme sýr. Dle chuti je ještě možné přidat balkánský sýr.
Vše dobře zamícháme a podle chuti osolíme a opepříme. Pak aténskou pochoutku vysypeme do zapékací mísy, kterou jsme vymazali máslem.
Pečeme při 170 °C asi 15-20 minut.
Autor receptu
Já zrovna nejsem zkušená ...
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze
návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím
souhlasíte .
Více informací
zde
Designed & programmed by Boublas ©2011-2020
, GDPR
Podpořit stránky