Načítání...
X
menu UVAŘSiSÁM.cz account_circle search

Aténská pochoutka | Recept

Dopřejte si zdravou luštěninu. Aténská pochoutka je jednoduchá na přípravu a určitě si na ní pochutnáte.
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
visibility
buellin
Autor receptu
Ingredience
obecně
máslo 50 gram
pepř černý drcený min 1 špetka
sůl min 1 špetka
sýr gouda 200 gram
anglická slanina 150 gram
pórek 1 kus
cizrna 500 gram
Další informace
Pracnost: Recept zvládne každý
Způsob přípravy: vaření, smažení, pečení
Typ chodu: oběd, večeře
Původ: Česko
Postup
Cizrnu si přes noc necháme namočit. Druhý den ji uvaříme v čerstvé, slané vodě.
Pórek nakrájíme najemno a na másle ho orestujeme.
Po chvilce k pórku přihodíme slaninu nakrájenou na kostičky.
V míse smícháme uvařenou cizrnu s osmahnutým pórkem a slaninou.
Nakonec do mísy nastrouháme sýr. Dle chuti je ještě možné přidat balkánský sýr.
Vše dobře zamícháme a podle chuti osolíme a opepříme. Pak aténskou pochoutku vysypeme do zapékací mísy, kterou jsme vymazali máslem.
Pečeme při 170 °C asi 15-20 minut.
Sdílejte recept