Načítání...
close
close
UVAŘ
Si
SÁM
.cz
account_circle
Uživatel
search
search
Úvod
Recepty
Kuchařky
Ingredience
Vybavení kuchyně
Články
Uživatelé
Alba
Nevíte, co uvařit?
Kontakt
VÍCE
Aténská pochoutka
Dopřejte si zdravou luštěninu. Aténská pochoutka je jednoduchá na přípravu a určitě si na ní pochutnáte.
Doba přípravy:
20 minut
Doba vaření:
15 minut
Kuchař:
buellin
Stáří receptu:
7 let
Recept
Uživatelské fotky
Tipy & triky
Komentáře
Doporučuje
V oblíbených
Uvařeno
Kuchařky
Související články
Související recepty
Stáhnout
VÍCE
Ingredience
obecně
50 gram
máslo
min 1 špetka
pepř černý drcený
min 1 špetka
sůl
200 gram
sýr gouda
150 gram
anglická slanina
1 kus
pórek
500 gram
cizrna
Sdílejte recept
Facebook
Postup
Cizrnu si přes noc necháme namočit. Druhý den ji uvaříme v čerstvé, slané vodě.
Pórek nakrájíme najemno a na másle ho orestujeme.
Po chvilce k pórku přihodíme slaninu nakrájenou na kostičky.
V míse smícháme uvařenou cizrnu s osmahnutým pórkem a slaninou.
Nakonec do mísy nastrouháme sýr. Dle chuti je ještě možné přidat balkánský sýr.
Vše dobře zamícháme a podle chuti osolíme a opepříme. Pak aténskou pochoutku vysypeme do zapékací mísy, kterou jsme vymazali máslem.
Pečeme při 170 °C asi 15-20 minut.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Kategorie:
Luštěniny
/
Cizrna
Způsob přípravy:
vaření, smažení, pečení
Typ chodu:
oběd, večeře
Vybavení kuchyně:
hrnec velký
,
mísa velká
,
struhadlo hrubé
,
zapékací mísa
Původ:
Česko
close