Načítání...
close

Aténská pochoutka

Dopřejte si zdravou luštěninu. Aténská pochoutka je jednoduchá na přípravu a určitě si na ní pochutnáte.
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Kuchař: buellin
Stáří receptu: 7 let
Ingredience
obecně
50 gram máslo
min 1 špetka sůl
200 gram sýr gouda
1 kus pórek
500 gram cizrna
Sdílejte recept
Postup
Cizrnu si přes noc necháme namočit. Druhý den ji uvaříme v čerstvé, slané vodě.
Pórek nakrájíme najemno a na másle ho orestujeme.
Po chvilce k pórku přihodíme slaninu nakrájenou na kostičky.
V míse smícháme uvařenou cizrnu s osmahnutým pórkem a slaninou.
Nakonec do mísy nastrouháme sýr. Dle chuti je ještě možné přidat balkánský sýr.
Vše dobře zamícháme a podle chuti osolíme a opepříme. Pak aténskou pochoutku vysypeme do zapékací mísy, kterou jsme vymazali máslem.
Pečeme při 170 °C asi 15-20 minut.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
vaření, smažení, pečení
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Česko