X
UVAŘSISÁM.cz
nebojte se něco dobrého uvařit
Nevíte, co uvařit?

Aténská pochoutka

Načítám...
Dopřejte si zdravou luštěninu. Aténská pochoutka je jednoduchá na přípravu a určitě si na ní pochutnáte.
Příprava 20 minut
Vaření 15 minut
Pracnost: Recept zvládne každý
Kategorie: Luštěniny / Cizrna
Druh přípravy: vaření, smažení, pečení
Typ chodu: oběd, večeře
Vybavení kuchyně: hrnec velký, mísa velká, struhadlo hrubé, zapékací mísa
Původ: Česko

Ingredience

obecně
anglická slanina 150 g
cizrna 500 g
máslo 50 g
pepř černý drcený min 1 špetka
pórek 1 ks
sůl min 1 špetka
sýr gouda 200 g

Postup

Cizrnu si přes noc necháme namočit. Druhý den ji uvaříme v čerstvé, slané vodě.
Pórek nakrájíme najemno a na másle ho orestujeme.
Po chvilce k pórku přihodíme slaninu nakrájenou na kostičky.
V míse smícháme uvařenou cizrnu s osmahnutým pórkem a slaninou.
Nakonec do mísy nastrouháme sýr. Dle chuti je ještě možné přidat balkánský sýr.
Vše dobře zamícháme a podle chuti osolíme a opepříme. Pak aténskou pochoutku vysypeme do zapékací mísy, kterou jsme vymazali máslem.
Pečeme při 170 °C asi 15-20 minut.
Komentáře
Autor receptu
Já zrovna nejsem zkušená ...
Facebook
Twitter