Načítání...
X
„ nebojte se něco dobrého uvařit "
menu UVAŘSiSÁM.cz account_circle search

Aténská pochoutka | Recept

Dopřejte si zdravou luštěninu. Aténská pochoutka je jednoduchá na přípravu a určitě si na ní pochutnáte.
Autor receptu
Stáří receptu: 6 let
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Ingredience
obecně
50 gram máslo
min 1 špetka sůl
200 gram sýr gouda
1 kus pórek
500 gram cizrna
Další informace
Pracnost: Recept zvládne každý
Způsob přípravy: vaření, smažení, pečení
Typ chodu: oběd, večeře
Původ: Česko
Krok 1
Cizrnu si přes noc necháme namočit. Druhý den ji uvaříme v čerstvé, slané vodě.
Krok 2
Pórek nakrájíme najemno a na másle ho orestujeme.
Krok 3
Po chvilce k pórku přihodíme slaninu nakrájenou na kostičky.
Krok 4
V míse smícháme uvařenou cizrnu s osmahnutým pórkem a slaninou.
Krok 5
Nakonec do mísy nastrouháme sýr. Dle chuti je ještě možné přidat balkánský sýr.
Krok 6
Vše dobře zamícháme a podle chuti osolíme a opepříme. Pak aténskou pochoutku vysypeme do zapékací mísy, kterou jsme vymazali máslem.
Krok 7
Pečeme při 170 °C asi 15-20 minut.