Uvařsisám.cz

NEBOJTE SE NĚCO DOBRÉHO UVAŘIT
Dnes je 24.03.2019 a svátek má Gabriel

Aténská pochoutka

Dopřejte si zdravou luštěninu. Aténská pochoutka je jednoduchá na přípravu a určitě si na ní pochutnáte.
Příprava
20
minut
Vaření
15
minut
Ingredience
obecně
Fotka ingrediencí
A jde se na to
1. krok
Cizrnu si přes noc necháme namočit. Druhý den ji uvaříme v čerstvé, slané vodě.
2. krok
Pórek nakrájíme najemno a na másle ho orestujeme.
3. krok
Po chvilce k pórku přihodíme slaninu nakrájenou na kostičky.
4. krok
V míse smícháme uvařenou cizrnu s osmahnutým pórkem a slaninou.
5. krok
Nakonec do mísy nastrouháme sýr. Dle chuti je ještě možné přidat balkánský sýr.
6. krok
Vše dobře zamícháme a podle chuti osolíme a opepříme. Pak aténskou pochoutku vysypeme do zapékací mísy, kterou jsme vymazali máslem.
7. krok
Pečeme při 170 °C asi 15-20 minut.
Načítám...
Způsob přípravy
  • vaření
  • smažení
  • pečení
Typ chodu
  • oběd
  • večeře
Potřebné vybavení
  • hrnec velký
  • mísa velká
  • struhadlo hrubé
  • zapékací mísa
Původ receptu
  • Česko
Kategorie / Podkategorie
Autor receptu
buellin
Sdílejte tento recept na Facebooku