Uvařsisám.cz

NEBOJTE SE NĚCO DOBRÉHO UVAŘIT

Aténská pochoutka

Popis receptu
Dopřejte si zdravou luštěninu. Aténská pochoutka je jednoduchá na přípravu a určitě si na ní pochutnáte.
Příprava
20
minut
Vaření
15
minut
  • Způsob přípravy: vaření, smažení, pečení,
  • Typ chodu: oběd, večeře,
  • Potřebné vybavení: hrnec velký, mísa velká, struhadlo hrubé, zapékací mísa,
  • Původ receptu: Česko,
Načítám...
Autor receptu
buellin
Sdílejte tento recept na Facebooku
Ingredience a postup
Ingredience
obecně
anglická slanina 150 g
cizrna 500 g
máslo 50 g
pepř černý drcený min 1 špetka
pórek 1 ks
sůl min 1 špetka
sýr gouda 200 g
Fotka ingrediencí
A jde se na to
1. krok
Cizrnu si přes noc necháme namočit. Druhý den ji uvaříme v čerstvé, slané vodě.
2. krok
Pórek nakrájíme najemno a na másle ho orestujeme.
3. krok
Po chvilce k pórku přihodíme slaninu nakrájenou na kostičky.
4. krok
V míse smícháme uvařenou cizrnu s osmahnutým pórkem a slaninou.
5. krok
Nakonec do mísy nastrouháme sýr. Dle chuti je ještě možné přidat balkánský sýr.
6. krok
Vše dobře zamícháme a podle chuti osolíme a opepříme. Pak aténskou pochoutku vysypeme do zapékací mísy, kterou jsme vymazali máslem.
7. krok
Pečeme při 170 °C asi 15-20 minut.