Pracuji...
close

Rajčatový salát s bulgurem (libanonský tabbouleh)

u tohoto receptu jsem se nechal inspirovat pořadem "S kuchařem kolem světa". Byl to díl z Libanonu a když tam tento salát dělali z čerstvých surovin, tak to vypadalo úžasně a já jsem prostě neodolal a recept si zapsal. Salát je velmi svěží a kombinace rajčat s mátou je něco skvělého
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 10 let
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Ingredience
obecně
100 gram bulgur
1 kus citron
8 list máta
4 lžíce olej olivový
min 1 špetka sůl
Sdílejte recept
Postup
začneme tím, že si uvaříme bulgur. Uvařte dle návodu na obalu (uvařit ve vodě v poměru 1:1). Bulgur po uvaření propláchněte studenou vodou
z petrželové natě obereme lístky a nakrájíme je nadrobno. Nadrobno nakrájíme i mátové lístky. Dáme do mísy
rajčata zbavíme zeleného bubáka a nakrájíme je nadrobno. Přidáme je do mísy i se šťávou, která se uvolnila na krájecí prkno
přidáme do mísy bulgur
do mísy přidáme olivový olej, citronovou šťávu, sůl a pepř
důkladně vše zamícháme
k salátu je dobré přikusovat bílé opečené pečivo
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
krájení, míchání, vaření
Typ chodu:
salát
Původ:
Libanon
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Svěží kombinace skvělých chutí. Výborné k večeří. Jako přílohu bych zvolil lehce opečený toust.
Zbyla Vám bramborová kaše a nevíte co s ní? Tohle je jeden z receptů, jak ji spotřebovat a ještě si ...
Jednoduchá buchta typu smíchat ingredience a upéct. Nečekejte nějakou estetickou krásně vypadající b...
Výborná delikatesa, která je lehká na přípravu. Nejtěžší je počkat na vychladnutí salátu v lednici. ...
Nejdřív jsem chtěl tu konzervu sníst samotnou, ale pak jsem si říkal, že si to trošku vylepším.
Rychlá letní večeře z čerstvých surovin z Vaší zahrádky. Můžete použít i jako přílohu ke grilovanému...
Rychlý a jednoduchý recept s čerstvou zeleninou pro teplé letní večery.
Jídlo je trošku časově náročnější, ale příprava je snadná. Rustikální pokrm, vhodný pro větší počet ...