Uvařsisám.cz

NEBOJTE SE NĚCO DOBRÉHO UVAŘIT

Rajčatový salát s bulgurem (libanonský tabbouleh)

Popis receptu
u tohoto receptu jsem se nechal inspirovat pořadem "S kuchařem kolem světa". Byl to díl z Libanonu a když tam tento salát dělali z čerstvých surovin, tak to vypadalo úžasně a já jsem prostě neodolal a recept si zapsal. Salát je velmi svěží a kombinace rajčat s mátou je něco skvělého
Příprava
20
minut
Vaření
15
minut
  • Způsob přípravy: krájení, míchání, vaření,
  • Typ chodu: salát,
  • Potřebné vybavení: mísa velká, hrnec malý, mlýnek na pepř,
  • Původ receptu: Libanon,
Načítám...
Autor receptu
Boublas
Sdílejte tento recept na Facebooku
Ingredience a postup
Ingredience
obecně
bulgur 100 g
citron 1 ks
máta 8 list
olej olivový 4 lžíce
pepř černý drcený min 1 špetka
petrželová nať 2 hrst
rajčata 5 ks
sůl min 1 špetka
Fotka ingrediencí
A jde se na to
1. krok
začneme tím, že si uvaříme bulgur. Uvařte dle návodu na obalu (uvařit ve vodě v poměru 1:1). Bulgur po uvaření propláchněte studenou vodou
2. krok
z petrželové natě obereme lístky a nakrájíme je nadrobno. Nadrobno nakrájíme i mátové lístky. Dáme do mísy
3. krok
rajčata zbavíme zeleného bubáka a nakrájíme je nadrobno. Přidáme je do mísy i se šťávou, která se uvolnila na krájecí prkno
4. krok
přidáme do mísy bulgur
5. krok
do mísy přidáme olivový olej, citronovou šťávu, sůl a pepř
6. krok
důkladně vše zamícháme
7. krok
k salátu je dobré přikusovat bílé opečené pečivo