Načítání...
close

Pečený tuřín na česneku s parmazánem

Nevím proč, ale tuřín mě vždycky fascinoval. Ačkoliv zvenku nevypadá úplně lákavě a zajímavě, tak né nadarmo se o něm povídá, že je to taková lepší brambora. Lze jíst samotný za syrového stavu. Chutí se podobá kedlubně s troškou bramborové příchutě. Pečený s troškou soli a bylinek je prostě nepopsatelně skvělej
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 7 let
Ingredience
obecně
1 kilogram tuřín
2-3 stroužek česnek
2 lžíce parmazán
1 lžíce máslo
1 lžíce oregáno
3 lžíce olej olivový
min 1 špetka sůl
Sdílejte recept
Postup
tuřín zbavíme slupky a rozkrojíme na 4 kusy
jednotlivé velké kusy tuřínu si nakrájíme ještě na menší kousky (měsíčky)
vezmeme si pekáč a vymažeme ho máslem
do větší mísy dáme nakrájené kousky tuřínu, přilijeme olivový olej, přisypeme sůl, pepř, nastrouhaný parmazán a bylinky. Bylinky si zvolte podle chuti, já měl doma oregano, tak jsem ho tam dal
kousky tuřínu v míse důkladně promícháme, nejlépe rukou
kousky tuřínu vyskládáme na vymazaný pekáč a posypeme je zbytky koření a parmazánu, co zůstaly na dně mísy
pekáč vložíme do vyhřáté trouby na 220° a pečeme zhruba 30-40 minut
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
pečení, strouhání
Typ chodu:
příloha, večeře
Původ:
Česko