X
UVAŘSISÁM.cz
nebojte se něco dobrého uvařit
Nevíte, co uvařit?

Pečený tuřín na česneku s parmazánem

Načítám...
Nevím proč, ale tuřín mě vždycky fascinoval. Ačkoliv zvenku nevypadá úplně lákavě a zajímavě, tak né nadarmo se o něm povídá, že je to taková lepší brambora. Lze jíst samotný za syrového stavu. Chutí se podobá kedlubně s troškou bramborové příchutě. Pečený s troškou soli a bylinek je prostě nepopsatelně skvělej
Příprava 15 minut
Vaření 40 minut
Pracnost: Recept zvládne každý
Kategorie: Ze zahrádky / Zelenina, Přílohy / Ostatní přílohy
Druh přípravy: pečení, strouhání
Typ chodu: příloha, večeře
Vybavení kuchyně: mísa velká, mlýnek na pepř, pekáč, škrabka na brambory, struhadlo hrubé, trouba
Původ: Česko

Ingredience

obecně
česnek 2-3 stroužek
máslo 1 lžíce
olej olivový 3 lžíce
oregáno 1 lžíce
parmazán 2 lžíce
pepř černý drcený min 1 špetka
sůl min 1 špetka
tuřín 1 kg

Postup

tuřín zbavíme slupky a rozkrojíme na 4 kusy
jednotlivé velké kusy tuřínu si nakrájíme ještě na menší kousky (měsíčky)
vezmeme si pekáč a vymažeme ho máslem
do větší mísy dáme nakrájené kousky tuřínu, přilijeme olivový olej, přisypeme sůl, pepř, nastrouhaný parmazán a bylinky. Bylinky si zvolte podle chuti, já měl doma oregano, tak jsem ho tam dal
kousky tuřínu v míse důkladně promícháme, nejlépe rukou
kousky tuřínu vyskládáme na vymazaný pekáč a posypeme je zbytky koření a parmazánu, co zůstaly na dně mísy
pekáč vložíme do vyhřáté trouby na 220° a pečeme zhruba 30-40 minut
Komentáře
Autor receptu
vařil jsem, vařim a vařit...
Facebook
Twitter