Načítání...
close

Těstovinový salát s tuňákem

máte doma konzervu s tuňákem a nevíte co s ní? Tak si udělejte tento jednoduchý a rychlý recept, který Vás dokáže zasytit i na delší dobu. Je dobré si k salátu přikusovat světlé pečivo. Na salát se hodí na plátky nakrájené zelené a nebo černé olivy
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 5 minut
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 7 let
Ingredience
Sdílejte recept
Postup
nejprve si dáme vařit těstoviny. Vaříme ve větším hrnci ve větším množství dobře osolené vody. Vařte dle návodu na obalu těstovin. Uvařené a zcezené těstoviny dáme do mísy
celer očistíme a nastrouháme na jemném struhadle do mísy
tuňáka zcedíme a přidáme do mísy
do mísy vymačkáme šťávu z půlky citrónu
vejce si uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme do mísy pomocí kráječe na vejce
cibuli si očistíme, zbavíme slupky, nakrájíme na jemno a přidáme do mísy
přidáme do mísy zbylé ingredience a promícháme (kukuřici přidáváme bez nálevu samozřejmě). Dosolíme, dopepříme, popřípadě přidáme ještě majonézu či hořčici dle chuti
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
míchání
Typ chodu:
svačina, salát, večeře
Původ:
Česko