Pracuji...
close

Kuřecí kousky ve vinném těstíčku

jelikož začalo mistrovství světa v hokeji a mě už nebavilo jíst pořád k pivu brambůrky, tak jsem si musel vymyslet něco nového a chutnějšího. Tento recept je jednoduchý, rychlý na přípravu a pokud máte velkou pánev, tak je rychlý i na smažení. Můžete trošku experimentovat a místo vína přidat do těsta pivo. Jako přílohu doporučuji čerstvý zeleninový salát
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 9 let
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Ingredience
těsto
2 kus vejce
100 mililitr víno červené
50 mililitr voda
1 hrst libeček
5 stroužek česnek
min 1 špetka sůl
na posypání
cca 1 lžíce semínka sezamová
na smažení
Sdílejte recept
Postup
začneme s přípravou těstíčka. Do větší mísy si vyklepneme vejce a přilijeme víno (červený nebo bílý, záleží, co máte doma)
přidáme pepř dle chuti, worchester, vodu, papriku, hořčici a sůl (soli přidejte tak zarovnanou lžičku)
vše důkladně rozmícháme pomocí metly
přisypeme trochu mouky a zase důkladně rozmícháme. Opakujeme, dokud není těsto tak akorát husté. Pokud by jste těsto omylem moc zahustili, tak nařeďte vínem a nebo vodou
do těsta prolisujeme česnek a zamícháme
nakrájíme si libeček na malé kousky a vmícháme do těsta
a máme hotové těsto. Teď se vrhneme na kuřecí kousky
kuřecí prsa omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na menší kousky. Z jednoho prsního řízku udělejte tak 5-7 kousků, záleží, jak velké je máte
kuřecí kousky vmícháme do těsta a mísu dáme alespoň na 3 hodiny do lednice (nejlépe přes noc)
před smažením si mísu s masem vyndejte z lednice a nechte alespoň hodinu při pokojové teplotě
a dáme se do smažení. Rozpálíme si větší pánev na střední teplotu a nalijeme do ní olej. Výška oleje by měla být alespoň 1 cm. Pomocí grilovacích kleští vyndaváme kousky masa z mísy a pokládáme na pánev. Ze začátku se snažte s masem po pánvi moc nešoupat, aby jste si nesetřeli těsto. Po chvilce se těsto zatáhne a už je to v pohodě. Dle chuti si vrchní stranu masa posypte sezamovými semínky. Smažíme z jedné strany dohněda (cca 5-7 minut)
maso obracíme opatrně od spodní strany, abychom si nesetřeli těsto z horní strany. Zase ze začátku s masem moc nešoupeme po pánvi, abychom si nesetřeli těsto. Druhou stranu smažíme zase dohněda.
hotové kousky vyndáme na talíř s ubrouskem a necháme odpočinout
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
nakládání, míchání, smažení
Typ chodu:
večeře, oběd
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...