Pracuji...
close

Jahodový shake

sladký osvěžující nápoj pro milovníky jahod. Sice v tomto období moc dobré jahody neseženete (za dobrou cenu), ale i tak si myslím pochutnáte. A nebo můžete použít mražené domácí jahody ze zahrádky :-)
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 9 let
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 5 minut
Ingredience
obecně
500 gram jahody
250 mililitr smetana 33%
min 1 lžíce cukr vanilkový
min 1 lžička aroma mandlové
podle chuti
1 lžíce med
Sdílejte recept
Postup
nejprve si ve větší míse našleháme smetanu. Našleháme pomocí šlehače a nebo ručně metlou (pro zručnější). Smetana nemusí být úplně tuhá, stačí tak akorát
jahody si očistíme, omyjeme a dáme do mixeru
jahody důkladně rozmixujeme. Kdo nemá rád zrníčka z jahod, tak si může jahodovou směs přecedit přes jemné síto
rozmixované jahody přilijeme do mísy ke smetaně
dále do mísy přidáme mléko, med, mandlové aroma a vanilkový cukr. Cukr dle chuti
vše důkladně pomocí šlehače ušleháme. Ochutnáme a popřípadě přidáme cukr a došleháme
doporučuji podávat chlazené
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
mixování, šlehání
Typ chodu:
nápoj
Vybavení kuchyně:
mixér , mísa , šlehač
Příležitost:
svátek, dětská oslava, na osvěžení
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...