Pracuji...
close

Jahodový shake

sladký osvěžující nápoj pro milovníky jahod. Sice v tomto období moc dobré jahody neseženete (za dobrou cenu), ale i tak si myslím pochutnáte. A nebo můžete použít mražené domácí jahody ze zahrádky :-)
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 9 let
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 5 minut
Ingredience
obecně
500 gram jahody
250 mililitr smetana 33%
min 1 lžíce cukr vanilkový
min 1 lžička aroma mandlové
podle chuti
1 lžíce med
Sdílejte recept
Postup
nejprve si ve větší míse našleháme smetanu. Našleháme pomocí šlehače a nebo ručně metlou (pro zručnější). Smetana nemusí být úplně tuhá, stačí tak akorát
jahody si očistíme, omyjeme a dáme do mixeru
jahody důkladně rozmixujeme. Kdo nemá rád zrníčka z jahod, tak si může jahodovou směs přecedit přes jemné síto
rozmixované jahody přilijeme do mísy ke smetaně
dále do mísy přidáme mléko, med, mandlové aroma a vanilkový cukr. Cukr dle chuti
vše důkladně pomocí šlehače ušleháme. Ochutnáme a popřípadě přidáme cukr a došleháme
doporučuji podávat chlazené
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
mixování, šlehání
Typ chodu:
nápoj
Vybavení kuchyně:
mixér , mísa , šlehač
Příležitost:
svátek, dětská oslava, na osvěžení
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Na internetu mě recept hned zaujal, i když jsem si nedokázal představit jeho chuť. Musím říct, že vý...
V jednoduchosti je krása. Tento recept je ze základních surovin a zvládne ho opravdu každý. A ještě ...
Luxusní kombinace kakaového piškotu, tvarohového krému a čokoládové polevy.
Máslové kuře patří mezi moje nejoblíbenější recepty na této planetě. Pikantní a zároveň jemná omáčka...
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...