Pracuji...
close

Jahodový shake

sladký osvěžující nápoj pro milovníky jahod. Sice v tomto období moc dobré jahody neseženete (za dobrou cenu), ale i tak si myslím pochutnáte. A nebo můžete použít mražené domácí jahody ze zahrádky :-)
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 9 let
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 5 minut
Ingredience
obecně
500 gram jahody
250 mililitr smetana 33%
min 1 lžíce cukr vanilkový
min 1 lžička aroma mandlové
podle chuti
1 lžíce med
Sdílejte recept
Postup
nejprve si ve větší míse našleháme smetanu. Našleháme pomocí šlehače a nebo ručně metlou (pro zručnější). Smetana nemusí být úplně tuhá, stačí tak akorát
jahody si očistíme, omyjeme a dáme do mixeru
jahody důkladně rozmixujeme. Kdo nemá rád zrníčka z jahod, tak si může jahodovou směs přecedit přes jemné síto
rozmixované jahody přilijeme do mísy ke smetaně
dále do mísy přidáme mléko, med, mandlové aroma a vanilkový cukr. Cukr dle chuti
vše důkladně pomocí šlehače ušleháme. Ochutnáme a popřípadě přidáme cukr a došleháme
doporučuji podávat chlazené
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
mixování, šlehání
Typ chodu:
nápoj
Vybavení kuchyně:
mixér , mísa , šlehač
Příležitost:
svátek, dětská oslava, na osvěžení
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
Snadné slané pohoštění. Lze vykrajovat jednoduše tyčinky, já jsem tentokrát použila vykrajovátka, pr...
Křehké šátečky z tvarohového těsta, se kterým se dobře pracuje.
Na houby jsem letos moc štěstí neměl, ale i tak jsem našel alespoň něco málo na omáčku. Se smažením ...
Miluju tuhle kombinaci. Je to takovej ten recept, kde pořád chodíte kolem zapékací mísy a uždibujete...
Dělal jsem poprvé a nedělal jsem naposled. Dětem moc chutnalo, až jsem jim to musel brát od huby :-)
Nadýchaná rychlá buchta, do které lze použít mimo třešní i jiné ovoce (jahody, borůvky...).
Pokud na zahrádce pěstujete základní suroviny jako je mrkev, celer, paprika, a pod., tak tento recep...