Pracuji...
close

Jahodový shake

sladký osvěžující nápoj pro milovníky jahod. Sice v tomto období moc dobré jahody neseženete (za dobrou cenu), ale i tak si myslím pochutnáte. A nebo můžete použít mražené domácí jahody ze zahrádky :-)
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 8 let
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 5 minut
Ingredience
obecně
500 gram jahody
250 mililitr smetana 33%
min 1 lžíce cukr vanilkový
min 1 lžička aroma mandlové
podle chuti
1 lžíce med
Sdílejte recept
Postup
nejprve si ve větší míse našleháme smetanu. Našleháme pomocí šlehače a nebo ručně metlou (pro zručnější). Smetana nemusí být úplně tuhá, stačí tak akorát
jahody si očistíme, omyjeme a dáme do mixeru
jahody důkladně rozmixujeme. Kdo nemá rád zrníčka z jahod, tak si může jahodovou směs přecedit přes jemné síto
rozmixované jahody přilijeme do mísy ke smetaně
dále do mísy přidáme mléko, med, mandlové aroma a vanilkový cukr. Cukr dle chuti
vše důkladně pomocí šlehače ušleháme. Ochutnáme a popřípadě přidáme cukr a došleháme
doporučuji podávat chlazené
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
mixování, šlehání
Typ chodu:
nápoj
Vybavení kuchyně:
mixér , mísa , šlehač
Příležitost:
svátek, dětská oslava, na osvěžení
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Pekli jste kuře? A nesnědli jste ho? Tak tady máte inspiraci na zužitkování masa. Pokud není kuře ex...
Velmi osvěžující pomazánka, kterou jste schopni spořádat jen tak na posezení bez pečiva :-) Doporuču...
Tento hambáč mám spojený s dětstvím, když jsem jezdil za babičkou a dědou do Berouna. Na náměstí tam...
Jeden z mých oblíbených receptů. Je to rychlé, čerstvé a zatraceně dobré. Budete pořád chodit kolem ...
Na maso, které se peče dlouho, je vždycky dobré si počkat. Výpečky jsou skvělé klidně i samotné k pi...
Jednoduchý a relativně rychlý recept, který zasytí celou rodinu a ještě Vám zbyde na další den. Příš...
Nejsem žádný profesionální pekař, ale tohle mě prostě baví. Nehraju na dokonalost, ale na chuť. Tako...
Nejlepší pomocník při nachlazení.