Pracuji...
close

Křenová omáčka

jedna z nejskvělejších omáček co znám, určitě i jednoduchá na přípravu. Pokud ji ale chcete mít chuťově skvělou, tak musíte mít silný a kvalitní křen a udělat si silný domácí hovězí vývar, jinak Vám ty chutě nebudou v omáčce fungovat
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 11 let
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Ingredience
obecně
min 100 gram křen
5 lžíce máslo
2-3 kus cibule
250 mililitr smetana 33%
na dochucení
min 1 špetka sůl
Sdílejte recept
Postup
začneme tím, že si nakrájíme cibuli najemno
rozpálíme si hrnec a na másle si zpěníme cibuli
zpěněnou cibuli zasypeme hladkou moukou
důkladně vymícháme světlou jíšku
jíšku zalijeme hovězím vývarem a důkladně rozmícháme. Za občasného míchání vaříme alespoň 20 minut
mezitím si očistíme a nastrouháme křen. Chce to mít opravdu silný křen. Já když jsem ho strouhal, tak jsem si musel dávat přestávky, jak mi pálil nos :-)
do provařené omáčky vmícháme smetanu a necháme přejít 5 minut varem
do omáčky přisypeme křen a zamícháme
vaříme zhruba 10 minut. Čím déle bychom omáčku vařili, tak tím více by křen ztrácel na chuti a na síle. Dosolíme, dopepříme
k omáčce doporučuji houskový knedlík a hovězí maso. Místo masa je dobré vařené vejce. Je dobré si vždy uvařit vývar z hovězího masa a maso použít do omáčky
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření, strouhání
Typ chodu:
večeře, oběd
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Svěží kombinace skvělých chutí. Výborné k večeří. Jako přílohu bych zvolil lehce opečený toust.
Zbyla Vám bramborová kaše a nevíte co s ní? Tohle je jeden z receptů, jak ji spotřebovat a ještě si ...
Jednoduchá buchta typu smíchat ingredience a upéct. Nečekejte nějakou estetickou krásně vypadající b...
Výborná delikatesa, která je lehká na přípravu. Nejtěžší je počkat na vychladnutí salátu v lednici. ...
Nejdřív jsem chtěl tu konzervu sníst samotnou, ale pak jsem si říkal, že si to trošku vylepším.
Rychlá letní večeře z čerstvých surovin z Vaší zahrádky. Můžete použít i jako přílohu ke grilovanému...
Rychlý a jednoduchý recept s čerstvou zeleninou pro teplé letní večery.
Jídlo je trošku časově náročnější, ale příprava je snadná. Rustikální pokrm, vhodný pro větší počet ...