Načítání...
close

Křenová omáčka

jedna z nejskvělejších omáček co znám, určitě i jednoduchá na přípravu. Pokud ji ale chcete mít chuťově skvělou, tak musíte mít silný a kvalitní křen a udělat si silný domácí hovězí vývar, jinak Vám ty chutě nebudou v omáčce fungovat
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 7 let
Ingredience
obecně
min 100 gram křen
5 lžíce máslo
2-3 kus cibule
250 mililitr smetana 33%
na dochucení
min 1 špetka sůl
Sdílejte recept
Postup
začneme tím, že si nakrájíme cibuli najemno
rozpálíme si hrnec a na másle si zpěníme cibuli
zpěněnou cibuli zasypeme hladkou moukou
důkladně vymícháme světlou jíšku
jíšku zalijeme hovězím vývarem a důkladně rozmícháme. Za občasného míchání vaříme alespoň 20 minut
mezitím si očistíme a nastrouháme křen. Chce to mít opravdu silný křen. Já když jsem ho strouhal, tak jsem si musel dávat přestávky, jak mi pálil nos :-)
do provařené omáčky vmícháme smetanu a necháme přejít 5 minut varem
do omáčky přisypeme křen a zamícháme
vaříme zhruba 10 minut. Čím déle bychom omáčku vařili, tak tím více by křen ztrácel na chuti a na síle. Dosolíme, dopepříme
k omáčce doporučuji houskový knedlík a hovězí maso. Místo masa je dobré vařené vejce. Je dobré si vždy uvařit vývar z hovězího masa a maso použít do omáčky
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření, strouhání
Typ chodu:
večeře, oběd
Původ:
Česko