Pracuji...
close

Křenová omáčka

jedna z nejskvělejších omáček co znám, určitě i jednoduchá na přípravu. Pokud ji ale chcete mít chuťově skvělou, tak musíte mít silný a kvalitní křen a udělat si silný domácí hovězí vývar, jinak Vám ty chutě nebudou v omáčce fungovat
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 9 let
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Ingredience
obecně
min 100 gram křen
5 lžíce máslo
2-3 kus cibule
250 mililitr smetana 33%
na dochucení
min 1 špetka sůl
Sdílejte recept
Postup
začneme tím, že si nakrájíme cibuli najemno
rozpálíme si hrnec a na másle si zpěníme cibuli
zpěněnou cibuli zasypeme hladkou moukou
důkladně vymícháme světlou jíšku
jíšku zalijeme hovězím vývarem a důkladně rozmícháme. Za občasného míchání vaříme alespoň 20 minut
mezitím si očistíme a nastrouháme křen. Chce to mít opravdu silný křen. Já když jsem ho strouhal, tak jsem si musel dávat přestávky, jak mi pálil nos :-)
do provařené omáčky vmícháme smetanu a necháme přejít 5 minut varem
do omáčky přisypeme křen a zamícháme
vaříme zhruba 10 minut. Čím déle bychom omáčku vařili, tak tím více by křen ztrácel na chuti a na síle. Dosolíme, dopepříme
k omáčce doporučuji houskový knedlík a hovězí maso. Místo masa je dobré vařené vejce. Je dobré si vždy uvařit vývar z hovězího masa a maso použít do omáčky
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření, strouhání
Typ chodu:
večeře, oběd
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...