Pracuji...
close

Citrónovo-makové madlenky

nejprve se chci omluvit, že madlenky vypadají jako mufinky. Bohužel jsem doma neměl formu na mušličky, což je klasická podoba francouzských madlenek. Ale nevadí, hlavní je těsto a to je skvělý. Nebojte se vejce šlehat déle. Těsto by mělo být krásně našlehané. Citronovou kůrou nešetřete, jelikož když se potom zakousnete do madlenky, tak zažijete skvělej pocit plný svěží chuti
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 9 let
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Ingredience
obecně
3 kus vejce
1/2 hrnek cukr krystal
1/4 hrnek mák mletý
1 kus citron
50 gram máslo
1 špetka sůl
Sdílejte recept
Postup
do velké mísy si rozklepneme 3 vejce a přidáme cukr krystal
pomocí šlehací metly vyšleháme do krémové konzistence. Kdo chce použije elektrický šlehač, ale viděl jsem tento recept na videu od Gordona Ramsayho , kde se všechno dělalo ručně, tak jsem to chtěl vyzkoušet :-)
když jsme se šleháním hotový, tak přidáme zbytek surovin. Takže přidáme mletý mák, kypřící prásek, přes sítový cedník procedíme hladkou mouku, nastrouháme kůru z jednoho citronu a nakonec přidáme špetku soli
lehce umícháme těsto a vmícháme rozehřáté máslo
těsto by mělo být krásně nadýchané
jelikož doma nemám formu na mušličky (madlenky), tak jsem madlenky udělal jako mufinky. Takže jsem si vzal pekáč, rozmístil do něj silikonové formičky na mufinky a do každé z nich jsem pomocí lžíce nalil trošku těsta
celkem jsem měl 12 mufinků
pekáč dáme do trouby vyhřáté na 180° a pečeme 10-15 minut (vyzkoušejte špejlí). Měly by na povrchu lehce zhnědnout
upečené těsto je krásně vláčné
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
šlehání, pečení
Typ chodu:
snídaně, svačina, dezert
Původ:
Francie
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...