Načítání...
close

Citrónovo-makové madlenky

nejprve se chci omluvit, že madlenky vypadají jako mufinky. Bohužel jsem doma neměl formu na mušličky, což je klasická podoba francouzských madlenek. Ale nevadí, hlavní je těsto a to je skvělý. Nebojte se vejce šlehat déle. Těsto by mělo být krásně našlehané. Citronovou kůrou nešetřete, jelikož když se potom zakousnete do madlenky, tak zažijete skvělej pocit plný svěží chuti
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 7 let
Ingredience
Sdílejte recept
Postup
do velké mísy si rozklepneme 3 vejce a přidáme cukr krystal
pomocí šlehací metly vyšleháme do krémové konzistence. Kdo chce použije elektrický šlehač, ale viděl jsem tento recept na videu od Gordona Ramsayho , kde se všechno dělalo ručně, tak jsem to chtěl vyzkoušet :-)
když jsme se šleháním hotový, tak přidáme zbytek surovin. Takže přidáme mletý mák, kypřící prásek, přes sítový cedník procedíme hladkou mouku, nastrouháme kůru z jednoho citronu a nakonec přidáme špetku soli
lehce umícháme těsto a vmícháme rozehřáté máslo
těsto by mělo být krásně nadýchané
jelikož doma nemám formu na mušličky (madlenky), tak jsem madlenky udělal jako mufinky. Takže jsem si vzal pekáč, rozmístil do něj silikonové formičky na mufinky a do každé z nich jsem pomocí lžíce nalil trošku těsta
celkem jsem měl 12 mufinků
pekáč dáme do trouby vyhřáté na 180° a pečeme 10-15 minut (vyzkoušejte špejlí). Měly by na povrchu lehce zhnědnout
upečené těsto je krásně vláčné
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
šlehání, pečení
Typ chodu:
snídaně, svačina, dezert
Původ:
Francie