Uvařsisám.cz

NEBOJTE SE NĚCO DOBRÉHO UVAŘIT

Zapečený rohlík s párkem a goudou

Popis receptu
přiznávám, že tento recept není úplně kulinářská bomba, ale jelikož už od malinka mám rád párek v rohlíku a podobné pokrmy, tak jsem si prostě vymyslel něco, co si každý může vyrobit doma. Kyselé kozí rohy nám obzvláštní chuť, ale můžete si tam dát cokoliv dle Vaší fantazie
Příprava
10
minut
Vaření
20
minut
  • Způsob přípravy: pečení,
  • Typ chodu: svačina,
  • Potřebné vybavení: mísa malá, pekáč malý, trouba,
  • Původ receptu: Česko,
Načítám...
Autor receptu
Boublas
Sdílejte tento recept na Facebooku
Ingredience a postup
Fotka ingrediencí
A jde se na to
1. krok
začneme tím, že si podélně překrojíme dva rohlíky. Tím získáme čtyři půlky (kdyby někdo nevěděl :-) )
2. krok
rohlíky vyskládáme do pekáče a dáme do trouby předehřáté na 200°C. Zapékáme cca 7 minut
3. krok
mezitím si nakrájíme párky na malé kostičky
4. krok
a nakrájíme si kozí rohy na malé kousky
5. krok
do mísy dáme párky, papriky, hořčici a kečup. Důkladně zamícháme. Tímto se nám okolo párků vytvoří jakoby omáčka, díky která nám pak párky nebudou padat z rohlíku
6. krok
vyndáme rohlíky z trouby a pomocí menší lžíce naneseme párkovou směs na rohlíky. Opatrně, ať se nespálíte o pekáč. Pekáč vrátíme zpátky do trouby a zapékáme cca 10 minut
7. krok
mezitím si nakrájíme čtvercové plátky sýra na dvě půlky. Tím nám vznikne osm proužků sýra. Na jeden rohlík přijdou dva proužky sýra
8. krok
vyndáme rohlíky z trouby a položíme na každý rohlík dva proužky sýra. Vrátíme do trouby, vypneme troubu a necháme chvilku zapéct v dobíhajícím teplu
9. krok
sýr nám po zapečení krásně obalí párky a zamezí jejich vypadnutí při konzumaci