Pracuji...
close

Zelené fazolky s domácí kari pastou a kokosem

tento recept jsem viděl v pořadu S kuchařem na cestách a velice mě zaujal. Je to recept, který dělali na ostrově Bali. Určitě nemám ty stejné ingredience, co měli na tom ostrově, ale alespoň trošku se Vám to budu snažit přiblížit. Chuť jídla je famózní. Sice to asi není jídlo pro každého (pro svoji specifickou chuť), ale kombinace fazolek a kokosu je pro mě prostě dokonalá
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 9 let
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Ingredience
obecně
min 1/2 hrnek kokos mletý
80 gram zázvor
1 lžička kurkuma
4 stroužek česnek
1 kus cibule
min 1 špetka sůl
Sdílejte recept
Postup
nejprve si připravíme zeleninu na kari pastu. Jelikož ji budeme mixovat v mixéru, tak ji nemusíte krájet na moc malé kousky. Nakrájíme si tedy papriky (zbavené jader), oškrábaný zázvor, oloupaný česnek a oloupanou cibuli
všechnu připravenou zeleninu dáme do mixéru, přidáme rozdrcené chilli papričky (jelikož jsem neměl čerstvé), kurkumu, trošku soli a pepře
kari pastu důkladně umixujeme
rozpálíme si pánev na střední teplotu, přilijeme trošku olivového oleje a za občasného míchání smažíme kari pastu 15-20 minut
mezitím si připravíme fazolky. Buď si je spařte v páře a nebo ji chvilku povařte v osolené vodě. Nechám to na Vás. Fazolky by měly být změklé, ale ne moc rozvařané. Prostě al dente :-)
uvařené/spařené fazolky scedíme, propláchneme ledovou vodou a nakrájíme na malé kousky
fazolky dáme do větší mísy
k fazolkám přisypeme trošku kokosu a trošku kari pasty
důkladně promícháme, nejlépe rukou. Podle chuti si ještě něco přidejte (kokos, kari pastu, sůl nebo pepř)
pokrm doporučuji podávat teplou přílohu k pečené rybě či masu
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
míchání, mixování, smažení
Typ chodu:
příloha, salát
Původ:
Indonésie
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
Snadné slané pohoštění. Lze vykrajovat jednoduše tyčinky, já jsem tentokrát použila vykrajovátka, pr...