Pracuji...
close

Pečené kuřecí paličky s barbecue (BBQ) omáčkou

výborný recept nejen na letní grilovací sezónu. Tyto paličky si můžete krásně upéct i doma. Barbecue omáčka je úplně skvělá a hodí se snad ke každému masu. Omlouvám se za horší kvalitu fotek, ale fotil jsem mobilem. Po nabití foťáku jsem vyfotil pouze konečnou fotku.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 8 let
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 1 hodina 20 minut
Sdílejte recept
Postup
nejprve začneme s paličkami, které okořeníme, dáme péct do trouby a mezitím si uděláme barbecue omáčku. Takže, omyjeme si paličky, necháme okapat a dáme je do větší mísy. Do mísy nasypeme veškeré koření a důkladně rukou promícháme
připravíme si větší pekáč a vyskládáme na něj paličky. Pekáč ničím nevymazávejte. Dáme do trouby zhruba na 60 minut na 180°
mezitím si uvaříme výbornou barbecue omáčku. Rozpálíme si menší hrnec (a nebo pánev), dáme do ní veškeré ingredience na omáčku a svaříme. Občas promícháme. (z pomeranče vymačkejte jenom šťávu)
Omáčka by měla být hustá a sklovitá.
pekáč s upečenými paličkami vyndáme z trouby
na paličky nalijeme omáčku a pořádně v ní paličky obalíme. Dáme zapéct do trouby ještě na 20 minut
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
pečení, vaření
Typ chodu:
oběd, večeře
Příležitost:
svatební hostina, raut, párty
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Nejsem žádný profesionální pekař, ale tohle mě prostě baví. Nehraju na dokonalost, ale na chuť. Tako...
Nejlepší pomocník při nachlazení.
Vynikající recept z jednoho hrnce, který je rychlý a hrozně dobrý. V létě lze použít sezónní zelenin...
Jeden z klasických receptů na bábovku, který zvládne úplně každý. Takhle v neděli ke kafíčku a nebo ...
I když řízek pochází asi z Itálie, tak si troufám říct, že se řadí mezi česká tradiční jídla. Hned v...
Po dlouhé době poctivá omáčka. Buďte trpělivý s cibulí, aby byla co nejhnědší. Chuť pak bude o to si...
Děti ocení doma upečené brumíky. Víte, co v nich je, nic zbytečného navíc. Je to ideální svačinka, a...
Výtečné pohoštění, které každý ocení. S kynutým těstem se snadno pracuje.