Pracuji...
close

Pečené kuřecí paličky s barbecue (BBQ) omáčkou

výborný recept nejen na letní grilovací sezónu. Tyto paličky si můžete krásně upéct i doma. Barbecue omáčka je úplně skvělá a hodí se snad ke každému masu. Omlouvám se za horší kvalitu fotek, ale fotil jsem mobilem. Po nabití foťáku jsem vyfotil pouze konečnou fotku.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 9 let
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 1 hodina 20 minut
Sdílejte recept
Postup
nejprve začneme s paličkami, které okořeníme, dáme péct do trouby a mezitím si uděláme barbecue omáčku. Takže, omyjeme si paličky, necháme okapat a dáme je do větší mísy. Do mísy nasypeme veškeré koření a důkladně rukou promícháme
připravíme si větší pekáč a vyskládáme na něj paličky. Pekáč ničím nevymazávejte. Dáme do trouby zhruba na 60 minut na 180°
mezitím si uvaříme výbornou barbecue omáčku. Rozpálíme si menší hrnec (a nebo pánev), dáme do ní veškeré ingredience na omáčku a svaříme. Občas promícháme. (z pomeranče vymačkejte jenom šťávu)
Omáčka by měla být hustá a sklovitá.
pekáč s upečenými paličkami vyndáme z trouby
na paličky nalijeme omáčku a pořádně v ní paličky obalíme. Dáme zapéct do trouby ještě na 20 minut
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
pečení, vaření
Typ chodu:
oběd, večeře
Příležitost:
svatební hostina, raut, párty
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Luxusní kombinace kakaového piškotu, tvarohového krému a čokoládové polevy.
Máslové kuře patří mezi moje nejoblíbenější recepty na této planetě. Pikantní a zároveň jemná omáčka...
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...