Pracuji...
close

Indická cizrna

Dopřejte si občas trochu netradiční přílohu. Cizrna je velmi zdravá, s kurkumou a římským kmínem získá výbornou exotickou chuť.
Kuchař: buellin
Stáří receptu: 9 let
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 1 hodina
Ingredience
obecně
500 gram cizrna
2 lžička kurkuma
4 lžíce olej olivový
2 stroužek česnek
2 kus mrkev
na dochucení
min 1 špetka sůl
Sdílejte recept
Postup
Mrkev a celer nakrájíme na kostičky a orestujeme je v hrnci na olivovém oleji.
Pak do hrnce přidáme česnek nakrájený na plátky a cibuli nahrubo. Já jsem se ještě rozhodla přidat kousek pórku.
Přidáme koření a ještě chvilku restujeme. Poté přidáme uvařenou cizrnu, vše zalijeme asi 200 ml vody, osolíme, opepříme a pár minut dusíme pod poklicí.
Teď můžeme vše přesypat do zapékací mísy a zapéct asi 15 minut v troubě na 190 °C. Podáváme např. s opečenou klobásou, bavorskými klobáskami apod.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
krájení, dušení, míchání
Typ chodu:
příloha, večeře
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Miluju tuhle kombinaci. Je to takovej ten recept, kde pořád chodíte kolem zapékací mísy a uždibujete...
Dělal jsem poprvé a nedělal jsem naposled. Dětem moc chutnalo, až jsem jim to musel brát od huby :-)
Nadýchaná rychlá buchta, do které lze použít mimo třešní i jiné ovoce (jahody, borůvky...).
Pokud na zahrádce pěstujete základní suroviny jako je mrkev, celer, paprika, a pod., tak tento recep...
Asi už si bulky na hambáče kupovat nebudu :-)
Relativně rychlý a jednoduchý recept na skvělé kari. Ke sladkému kari doporučuji indický chléb naan.
Pekli jste kuře? A nesnědli jste ho? Tak tady máte inspiraci na zužitkování masa. Pokud není kuře ex...
Velmi osvěžující pomazánka, kterou jste schopni spořádat jen tak na posezení bez pečiva :-) Doporuču...