Pracuji...
close

Indická cizrna

Dopřejte si občas trochu netradiční přílohu. Cizrna je velmi zdravá, s kurkumou a římským kmínem získá výbornou exotickou chuť.
Kuchař: buellin
Stáří receptu: 9 let
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 1 hodina
Ingredience
obecně
500 gram cizrna
2 lžička kurkuma
4 lžíce olej olivový
2 stroužek česnek
2 kus mrkev
na dochucení
min 1 špetka sůl
Sdílejte recept
Postup
Mrkev a celer nakrájíme na kostičky a orestujeme je v hrnci na olivovém oleji.
Pak do hrnce přidáme česnek nakrájený na plátky a cibuli nahrubo. Já jsem se ještě rozhodla přidat kousek pórku.
Přidáme koření a ještě chvilku restujeme. Poté přidáme uvařenou cizrnu, vše zalijeme asi 200 ml vody, osolíme, opepříme a pár minut dusíme pod poklicí.
Teď můžeme vše přesypat do zapékací mísy a zapéct asi 15 minut v troubě na 190 °C. Podáváme např. s opečenou klobásou, bavorskými klobáskami apod.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
krájení, dušení, míchání
Typ chodu:
příloha, večeře
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...