X
UVAŘSISÁM.cz
nebojte se něco dobrého uvařit
Nevíte, co uvařit?

Indická cizrna

Načítám...
Dopřejte si občas trochu netradiční přílohu. Cizrna je velmi zdravá, s kurkumou a římským kmínem získá výbornou exotickou chuť.
Příprava 15 minut
Vaření 60 minut
Pracnost: Recept zvládne každý
Kategorie: Luštěniny / Cizrna
Druh přípravy: krájení, dušení, míchání
Typ chodu: příloha, večeře
Vybavení kuchyně: zapékací mísa, hrnec, mlýnek na pepř
Původ: Česko

Ingredience

na dochucení
pepř černý mletý min 1 špetka
sůl min 1 špetka
obecně
celer řapíkatý 3 řapík
česnek 2 stroužek
cibule červená 2 ks
cizrna 500 g
kurkuma 2 lžička
mrkev 2 ks
olej olivový 4 lžíce
římský kmín 1 lžička

Postup

Mrkev a celer nakrájíme na kostičky a orestujeme je v hrnci na olivovém oleji.
Pak do hrnce přidáme česnek nakrájený na plátky a cibuli nahrubo. Já jsem se ještě rozhodla přidat kousek pórku.
Přidáme koření a ještě chvilku restujeme. Poté přidáme uvařenou cizrnu, vše zalijeme asi 200 ml vody, osolíme, opepříme a pár minut dusíme pod poklicí.
Teď můžeme vše přesypat do zapékací mísy a zapéct asi 15 minut v troubě na 190 °C. Podáváme např. s opečenou klobásou, bavorskými klobáskami apod.
Komentáře
Autor receptu
Já zrovna nejsem zkušená ...
Facebook
Twitter