Pracuji...
close

Celerová omáčka s kuřecími kousky

Výborná zeleninová omáčka se smetanou, ta nikdy nezklame.
Kuchař: buellin
Stáří receptu: 9 let
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 1 hodina 30 minut
Sdílejte recept
Postup
Kousky kuřete osolíme a opepříme. V hrnci si rozpálíme máslo s olejem a kuře dozlatova opečeme ze všech stran.
Poté maso vyndáme a na tuku orestujeme nastrouhaný celer. Pak přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a tymián.
Do hrnce vrátíme zpátky kuře a zalijeme vše vývarem. Na mírném ohni dusíme pod pokličkou asi 45 minut.
Měkké kuře vyndáme a omáčku zahustíme jíškou, kterou si připravíme z másla a hladké mouky. Asi čtvrt hodiny ještě vaříme.
Zatím si připravíme řapíkatý celer. Očištěné stvoly nakrájíme na kousky, spaříme vroucí vodou a hned zchladíme v ledové vodě. Tím si zachová barvu a křehkost.
Do omáčky přilijeme smetanu, chvilku povaříme a pak už jen rozmixujeme s trochou másla a zakysanou smetanou.
Na závěr omáčku dochutíme solí a pepřem, vložíme zpátky maso a řapíkatý celer. K omáčce se hodí těstoviny nebo rýže.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne s trochou snahy každý
Způsob přípravy:
dušení, smažení, strouhání
Typ chodu:
oběd
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
Snadné slané pohoštění. Lze vykrajovat jednoduše tyčinky, já jsem tentokrát použila vykrajovátka, pr...