Uvařsisám.cz

NEBOJTE SE NĚCO DOBRÉHO UVAŘIT
Dnes je 17.12.2018 a svátek má Daniel

Celerová omáčka s kuřecími kousky

„Výborná zeleninová omáčka se smetanou, ta nikdy nezklame.“
Způsob přípravy: dušení, smažení, strouhání,
Typ chodu: oběd,
Potřebné vybavení: struhadlo jemné, hrnec, mísa, mixér,
Původ receptu: Česko,
Příprava
15
minut
Vaření
90
minut
Ingredience
obecně
Fotka ingrediencí
A jde se na to
1. krok
Kousky kuřete osolíme a opepříme. V hrnci si rozpálíme máslo s olejem a kuře dozlatova opečeme ze všech stran.
2. krok
Poté maso vyndáme a na tuku orestujeme nastrouhaný celer. Pak přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a tymián.
3. krok
Do hrnce vrátíme zpátky kuře a zalijeme vše vývarem. Na mírném ohni dusíme pod pokličkou asi 45 minut.
4. krok
Měkké kuře vyndáme a omáčku zahustíme jíškou, kterou si připravíme z másla a hladké mouky. Asi čtvrt hodiny ještě vaříme.
5. krok
Zatím si připravíme řapíkatý celer. Očištěné stvoly nakrájíme na kousky, spaříme vroucí vodou a hned zchladíme v ledové vodě. Tím si zachová barvu a křehkost.
6. krok
Do omáčky přilijeme smetanu, chvilku povaříme a pak už jen rozmixujeme s trochou másla a zakysanou smetanou.
7. krok
Na závěr omáčku dochutíme solí a pepřem, vložíme zpátky maso a řapíkatý celer. K omáčce se hodí těstoviny nebo rýže.
Autor receptu
buellin
Sdílejte tento recept na Facebooku