Uvařsisám.cz

NEBOJTE SE NĚCO DOBRÉHO UVAŘIT
Dnes je 21.04.2019 a svátek má Alexandra

Celerová omáčka s kuřecími kousky

Výborná zeleninová omáčka se smetanou, ta nikdy nezklame.
Příprava
15
minut
Vaření
90
minut
Ingredience
obecně
Fotka ingrediencí
A jde se na to
1. krok
Kousky kuřete osolíme a opepříme. V hrnci si rozpálíme máslo s olejem a kuře dozlatova opečeme ze všech stran.
2. krok
Poté maso vyndáme a na tuku orestujeme nastrouhaný celer. Pak přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a tymián.
3. krok
Do hrnce vrátíme zpátky kuře a zalijeme vše vývarem. Na mírném ohni dusíme pod pokličkou asi 45 minut.
4. krok
Měkké kuře vyndáme a omáčku zahustíme jíškou, kterou si připravíme z másla a hladké mouky. Asi čtvrt hodiny ještě vaříme.
5. krok
Zatím si připravíme řapíkatý celer. Očištěné stvoly nakrájíme na kousky, spaříme vroucí vodou a hned zchladíme v ledové vodě. Tím si zachová barvu a křehkost.
6. krok
Do omáčky přilijeme smetanu, chvilku povaříme a pak už jen rozmixujeme s trochou másla a zakysanou smetanou.
7. krok
Na závěr omáčku dochutíme solí a pepřem, vložíme zpátky maso a řapíkatý celer. K omáčce se hodí těstoviny nebo rýže.
Načítám...
Způsob přípravy
  • dušení
  • smažení
  • strouhání
Typ chodu
  • oběd
Potřebné vybavení
  • struhadlo jemné
  • hrnec
  • mísa
  • mixér
Původ receptu
  • Česko
Kategorie / Podkategorie
Autor receptu
buellin
Sdílejte tento recept na Facebooku