Načítání...
close

Vepřové srdce na červeném víně

velice chutný a zajímavý recept pro milovníky vnitřností. Do omáčky použijte pouze kvalitní víno. Doporučuji si omáčku nechat odležet přes noc v lednici. Stejně jako u guláše bude mít lepší chuť.
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 3 hodiny
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 7 let
Ingredience
obecně
3 kus mrkev
1/4 kus celer
1 kus cibule
500 mililitr vývar hovězí
300 mililitr víno červené
4 stroužek česnek
2 lžíce povidla
min 1 špetka sůl
1/2 lžička tymián
1/2 lžička rozmarýn
na smažení
2 lžíce máslo
Sdílejte recept
Postup
očistíme si celer a mrkev a nakrájíme na malé kostičky
v hrnci rozpálíme olej a máslo
do hrnce přidáme celer a mrkev a smažíme, dokud nám nezačne zelenina chytat hnědou barvu
mezitím si nakrájíme cibuli
k lehce nahnědlé zelenině v hrnci přihodíme cibuli a smažíme dohněda. Cibule karamelizuje dříve a proto ji přihazujeme déle než mrkev a celer
mezitím si pokrájíme srdce na čtvrtiny. Můžete i odstranit aortu a přebytečné blány či tuky
k osmahlé zelenině přihodíme srdce, nakrájený česnek a všechno koření. Zamícháme a 3 minutky smažíme
přilijeme vývar a víno a pod poklicí pozvolna vaříme do změknutí. Nejlépe minimálně 2 hodiny. Během vaření můžete dolévat vývar
pro lepší a zajímavější chuť si přidáme trošku povidel
uvařené srdce si vyndáme na talíř
omáčku propasírujeme do menšího hrnce
v malém hrnci omáčku svaříme minimálně na polovinu. Dosolíme, dopepříme
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Česko