Pracuji...
close

Vepřové srdce na červeném víně

velice chutný a zajímavý recept pro milovníky vnitřností. Do omáčky použijte pouze kvalitní víno. Doporučuji si omáčku nechat odležet přes noc v lednici. Stejně jako u guláše bude mít lepší chuť.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 9 let
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 3 hodiny
Ingredience
obecně
3 kus mrkev
1/4 kus celer
1 kus cibule
500 mililitr vývar hovězí
300 mililitr víno červené
4 stroužek česnek
2 lžíce povidla
min 1 špetka sůl
1/2 lžička tymián
1/2 lžička rozmarýn
na smažení
2 lžíce máslo
Sdílejte recept
Postup
očistíme si celer a mrkev a nakrájíme na malé kostičky
v hrnci rozpálíme olej a máslo
do hrnce přidáme celer a mrkev a smažíme, dokud nám nezačne zelenina chytat hnědou barvu
mezitím si nakrájíme cibuli
k lehce nahnědlé zelenině v hrnci přihodíme cibuli a smažíme dohněda. Cibule karamelizuje dříve a proto ji přihazujeme déle než mrkev a celer
mezitím si pokrájíme srdce na čtvrtiny. Můžete i odstranit aortu a přebytečné blány či tuky
k osmahlé zelenině přihodíme srdce, nakrájený česnek a všechno koření. Zamícháme a 3 minutky smažíme
přilijeme vývar a víno a pod poklicí pozvolna vaříme do změknutí. Nejlépe minimálně 2 hodiny. Během vaření můžete dolévat vývar
pro lepší a zajímavější chuť si přidáme trošku povidel
uvařené srdce si vyndáme na talíř
omáčku propasírujeme do menšího hrnce
v malém hrnci omáčku svaříme minimálně na polovinu. Dosolíme, dopepříme
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
Snadné slané pohoštění. Lze vykrajovat jednoduše tyčinky, já jsem tentokrát použila vykrajovátka, pr...