Uvařsisám.cz

NEBOJTE SE NĚCO DOBRÉHO UVAŘIT

Vepřové srdce na červeném víně

Popis receptu
velice chutný a zajímavý recept pro milovníky vnitřností. Do omáčky použijte pouze kvalitní víno. Doporučuji si omáčku nechat odležet přes noc v lednici. Stejně jako u guláše bude mít lepší chuť.
Příprava
15
minut
Vaření
180
minut
  • Způsob přípravy: smažení, vaření,
  • Typ chodu: oběd, večeře,
  • Potřebné vybavení: cedník, hrnec velký, hrnec malý,
  • Původ receptu: Česko,
Načítám...
Autor receptu
Boublas
Sdílejte tento recept na Facebooku
Ingredience a postup
Ingredience
obecně
bobkový list 2 list
celer 1/4 ks
česnek 4 stroužek
cibule 1 ks
mrkev 3 ks
nové koření 4 ks
pepř černý celý 10 ks
povidla 2 lžíce
rozmarýn 1/2 lžička
sůl min 1 špetka
tymián 1/2 lžička
vepřové srdce 2 ks
víno červené 300 ml
vývar hovězí 500 ml
na smažení
máslo 2 lžíce
olej slunečnicový 5 lžíce
Fotka ingrediencí
A jde se na to
1. krok
očistíme si celer a mrkev a nakrájíme na malé kostičky
2. krok
v hrnci rozpálíme olej a máslo
3. krok
do hrnce přidáme celer a mrkev a smažíme, dokud nám nezačne zelenina chytat hnědou barvu
4. krok
mezitím si nakrájíme cibuli
5. krok
k lehce nahnědlé zelenině v hrnci přihodíme cibuli a smažíme dohněda. Cibule karamelizuje dříve a proto ji přihazujeme déle než mrkev a celer
6. krok
mezitím si pokrájíme srdce na čtvrtiny. Můžete i odstranit aortu a přebytečné blány či tuky
7. krok
k osmahlé zelenině přihodíme srdce, nakrájený česnek a všechno koření. Zamícháme a 3 minutky smažíme
8. krok
přilijeme vývar a víno a pod poklicí pozvolna vaříme do změknutí. Nejlépe minimálně 2 hodiny. Během vaření můžete dolévat vývar
9. krok
pro lepší a zajímavější chuť si přidáme trošku povidel
10. krok
uvařené srdce si vyndáme na talíř
11. krok
omáčku propasírujeme do menšího hrnce
12. krok
v malém hrnci omáčku svaříme minimálně na polovinu. Dosolíme, dopepříme