Pracuji...
close

Růžičková kapusta s vejcem a žampiony

ze všeho nejradši mám rád rustikální jídla. Prostě když hned vidíte na talíři to, co jste si uvařili. Velké kusy šťavnaté zeleniny Vám říkájí "snězte si mě". Tento recept by se určitě hodil jako příloha k dobře usmažené rybě. Já osobně jsem schopný sníst vše samotné naposezení :-)
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 9 let
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Ingredience
obecně
250 gram žampiony
1/2 lžička tymián
2-3 stroužek česnek
2-3 kus vejce
na smažení
3 lžíce máslo
Sdílejte recept
Postup
nakrájíme si žampiony na plátky a cibuli nadrobno
rozpálíme si pánev na střední teplotu a rozehřejeme v ní olej a máslo
do pánve přihodíme žampiony a cibuli, osolíme, opepříme, zamícháme a smažíme, dokud nám vše nezačne hnědnout
mezitím si do větší mísy dáme omyté kapustičky a zalijeme je vroucí vodou. Necháme 5 minut a potom zcedíme
kapustičky nakrájíme na čtvrtiny
nakrájíme si česnek na tenké plátky
pokud již máme v pánvi nahnědlou cibuli se žampiony, tak přihodíme kapustičky, česnek a tymián. Lehce zamícháme a minutku osmahnem
pánev přiklopíme poklicí a necháme cca 7 minut podusit
mezitím si uvaříme vejce natvrdo a nakrájíme je na kolečka
podáváme zeleninovou směs s kolečky vajec
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, dušení
Typ chodu:
příloha, předkrm
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...