Načítání...
close

Jarní závitky s mletým masem a mrkví

život je změna, tak proč pořád dokola vařit stejná jídla. Zkuste něco nového a zajímavého. Jarní závitky jsou velice chutné a lze je dělat na nespočet variací. Jako přílohu doporučuji například sladkou chilli omáčku, do které si závitky namáčíte
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 7 let
Ingredience
Sdílejte recept
Postup
nejprve si podle návodu na obalu dáme vařit čínské nudle. Snažte se je co nejvíce nalámat
mezitím si připravíme větší mísu a dáme do ní mleté maso. Oškrabeme si mrkev a na hrubém struhadle nastrouháme k masu
petrželovou nať nasekáme najemno a přidáme do mísy
přidáme vejce
zasypeme směs solamylem
přidáme pepř a všechny omáčky
uvařené nudle scedíme a necháme důkladně okapat
nudle přidáme k masové směsi
masovou směs důkladně zamícháme
nyní začne ta zábavnější část :-) Budeme pracovat s rýžovým papírem. Připravte si pánev s průměrem stejným jako je průměr rýžového papíru. Do pánve nalijeme vlažnou vodu (alespoň do výšky dvou centimetrů). Do pánve vložíme jeden pečící papír a potopíme ho tak, aby se voda dostala i na jeho povrch. Zhruba po minutě nám pečící papír krásně změkne
změklý papír opatrně vyndáme pomocí obou rukou a položíme na plastové prkénko. Na dřevěném prkénku se mi to trošku lepilo. Můžete také zkusit pracovat na mokré utěrce
na rozložený změklý papír naneseme trošku masové směsi (ve tvaru válečku). Naneseme do spodní části uprostřed
a začneme s balením. Spodní okraj papíru přehneme přes masovou směs
nyní přehneme levou a pravou stranu papíru proti sobě
nakonec masovou směs zarolujeme a máme hotový první závitek
zabalíme si několik závitků a vrhneme se na smažení
do pánve (nejlépe do pánve Wok) si nalijeme olej. Chce to alespoň 1 cm výšku hladiny, aby se nám závitky dobře propekly. Smažíme na střední teplotě zhruba 8 minut z každé strany. Po usmažení dáme závitky na ubrousek okapat a poté dáme na talíř. Pokud by jste to nechali na ubrousku déle, tak se Vám k němu závitek přilepí
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne s trochou snahy každý
Způsob přípravy:
balení, smažení, strouhání
Typ chodu:
oběd, večeře
Příležitost:
párty, svatební hostina, raut
Původ:
Čína