X
UVAŘSISÁM.cz
nebojte se něco dobrého uvařit
Nevíte, co uvařit?

Lívance se skořicí

Načítám...
už jako malej jsem je zbožňoval na základní škole, takový ty velký a hodně sladký. Teprve teď jsem se na ně poprvé v životě dostal a konečně si je udělal doma :-) Je to skvělá pochoutka nejen pro děti. Při kynutí si dejte pozor, aby Vám těsto nevyteklo jako v té pohádce :-)
Příprava 60 minut
Vaření 20 minut
Pracnost: Recept zvládne každý
Kategorie: Sladké / Sladká těsta
Druh přípravy: kynutí, smažení, míchání
Typ chodu: dezert, večeře
Vybavení kuchyně: hrnec malý, hrnek, mašlovačka, metla, mísa velká, naběračka, obracečka na omelety, pánev velká, ubrousek
Původ: Česko

Ingredience

na posypání
cukr krystal 5 lžíce
cukr moučka 5 lžíce
skořice mletá 1 lžička
na potření
máslo 2 lžíce
rum 3 lžíce
na smažení
máslo 4 lžíce
těsto
cukr krystal 100 g
droždí 3/4 kostka
mléko plnotučné 500 ml
mouka polohrubá 350 g
sůl 1 špetka
vejce 4 ks

Postup

začneme tím, že si dáme na plotnu ohřát mléko. Stačí, aby bylo vlažné. Jelikož do něj budeme přidávat kvasnice, tak nesmí být moc horké
do vlažného mléko důkladně rozmícháme kvasnice
do větší mísy si nasypeme mouku, cukr, sůl a zalijeme mlékem
vše důkladně promícháme
přidáme vejce. Vejce přidáváme až teď. Kdybychom je míchali s mlékem a moukou dohromady za suchého stavu, tak by se nám tvořily hrudky
vše důkladně zamícháme
těsto necháme na suchém místě vykynout (zhruba 30-40 minut)
rozpálíme si pánev na menší teplotu a vhodíme do ní kousek másla, které rozlijeme po celé ploše. Pomocí naběračky nalijeme těsto na pánev. Záleží na Vás, jestli budete dělat malé nebo velké lívance. Já dělal oboje
pečeme z obou stran dozlatova. Pro pečení je dobré použít pánev s nepřilnavým dnem. Po upečení několika lívanců přidejte do pánve další kousek másla
ještě teplý lívanec potřete rozehřátou směsí z másla a rumu. Dodá to lívanci skvělou vůni a chuť
potřený lívanec posypte směsí cůkrů a skořice
Komentáře
Autor receptu
vařil jsem, vařim a vařit...
712 bodů
Facebook
Twitter