Pracuji...
close

Lívance se skořicí

už jako malej jsem je zbožňoval na základní škole, takový ty velký a hodně sladký. Teprve teď jsem se na ně poprvé v životě dostal a konečně si je udělal doma :-) Je to skvělá pochoutka nejen pro děti. Při kynutí si dejte pozor, aby Vám těsto nevyteklo jako v té pohádce :-)
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 9 let
Doba přípravy: 1 hodina
Doba vaření: 20 minut
Ingredience
těsto
4 kus vejce
3/4 kostka droždí
1 špetka sůl
na posypání
5 lžíce cukr krystal
5 lžíce cukr moučka
na smažení
4 lžíce máslo
na potření
2 lžíce máslo
3 lžíce rum
Sdílejte recept
Postup
začneme tím, že si dáme na plotnu ohřát mléko. Stačí, aby bylo vlažné. Jelikož do něj budeme přidávat kvasnice, tak nesmí být moc horké
do vlažného mléka důkladně rozmícháme kvasnice
do větší mísy si nasypeme mouku, cukr, sůl a zalijeme mlékem
vše důkladně promícháme
přidáme vejce. Vejce přidáváme až teď. Kdybychom je míchali s mlékem a moukou dohromady za suchého stavu, tak by se nám tvořily hrudky
vše důkladně zamícháme
těsto necháme na suchém místě vykynout (zhruba 30-40 minut)
rozpálíme si pánev na menší teplotu a vhodíme do ní kousek másla, které rozlijeme po celé ploše. Pomocí naběračky nalijeme těsto na pánev. Záleží na Vás, jestli budete dělat malé nebo velké lívance. Já dělal oboje
pečeme z obou stran dozlatova. Pro pečení je dobré použít pánev s nepřilnavým dnem. Po upečení několika lívanců přidejte do pánve další kousek másla
ještě teplý lívanec potřete rozehřátou směsí z másla a rumu. Dodá to lívanci skvělou vůni a chuť
potřený lívanec posypte směsí cůkrů a skořice
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
kynutí, smažení, míchání
Typ chodu:
dezert, večeře
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
Snadné slané pohoštění. Lze vykrajovat jednoduše tyčinky, já jsem tentokrát použila vykrajovátka, pr...