Načítání...
close

Lívance se skořicí

už jako malej jsem je zbožňoval na základní škole, takový ty velký a hodně sladký. Teprve teď jsem se na ně poprvé v životě dostal a konečně si je udělal doma :-) Je to skvělá pochoutka nejen pro děti. Při kynutí si dejte pozor, aby Vám těsto nevyteklo jako v té pohádce :-)
Doba přípravy: 1 hodina
Doba vaření: 20 minut
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 8 let
Ingredience
těsto
4 kus vejce
3/4 kostka droždí
1 špetka sůl
na posypání
5 lžíce cukr krystal
5 lžíce cukr moučka
na smažení
4 lžíce máslo
na potření
2 lžíce máslo
3 lžíce rum
Sdílejte recept
Postup
začneme tím, že si dáme na plotnu ohřát mléko. Stačí, aby bylo vlažné. Jelikož do něj budeme přidávat kvasnice, tak nesmí být moc horké
do vlažného mléka důkladně rozmícháme kvasnice
do větší mísy si nasypeme mouku, cukr, sůl a zalijeme mlékem
vše důkladně promícháme
přidáme vejce. Vejce přidáváme až teď. Kdybychom je míchali s mlékem a moukou dohromady za suchého stavu, tak by se nám tvořily hrudky
vše důkladně zamícháme
těsto necháme na suchém místě vykynout (zhruba 30-40 minut)
rozpálíme si pánev na menší teplotu a vhodíme do ní kousek másla, které rozlijeme po celé ploše. Pomocí naběračky nalijeme těsto na pánev. Záleží na Vás, jestli budete dělat malé nebo velké lívance. Já dělal oboje
pečeme z obou stran dozlatova. Pro pečení je dobré použít pánev s nepřilnavým dnem. Po upečení několika lívanců přidejte do pánve další kousek másla
ještě teplý lívanec potřete rozehřátou směsí z másla a rumu. Dodá to lívanci skvělou vůni a chuť
potřený lívanec posypte směsí cůkrů a skořice
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
kynutí, smažení, míchání
Typ chodu:
dezert, večeře
Původ:
Česko