Pracuji...
close
close
UVAŘ
Si
SÁM
.cz
person
Uživatel
Přihlášení
Registrace
Zapomenuté heslo
search
search
Úvod
Recepty
Kuchařky
Ingredience
Vybavení kuchyně
Články
Uživatelé
Nevíte, co uvařit?
O nás
VÍCE
Školní česnečka
na základní škole jsem česnečku miloval. K obědu jsem byl schopnej dát si i pět talířů polévky. A tento recept mi tu skvělou školní česnečku připomíná :-)
Kuchař:
Boublas
Stáří receptu:
9 let
Doba přípravy:
15 minut
Doba vaření:
30 minut
Recept
Uživatelské fotky
Tipy & triky
Komentáře
Doporučuje
V oblíbených
Uvařeno
Kuchařky
Recepty
Stáhnout
VÍCE
Ingredience
obecně
3-4
kus
brambory
min 8
stroužek
česnek
1,5
litr
vývar kuřecí
2
lžíce
vepřové sádlo
1
hrst
majoránka
min 1
špetka
sůl
min 1
špetka
pepř černý drcený
1
kus
bobkový list
podle chuti
1
kus
vejce
1
kus
rohlík
Sdílejte recept
Facebook
Postup
oškrabeme si brambory a nakrájíme na kostičky. Česnek si oloupeme a nakrájíme na tenké plátky
v hrnci si rozpálíme sádlo a osmahneme na něm brambory. Smažíme, dokud nezačnou brambory lehce hnědnout
k osmaženým bramborům přihodíme česnek
a přihodíme ještě bobkový list. Zamícháme a minutku osmahneme
přilijeme vývar, přisypeme majoránku a vaříme, dokud nejsou brambory měkké. Dosolíme, dopepříme
kdo má rád v polévce vajíčko, tak si ho vyklepne za stálého míchání do hrnce a vypne plotnu
podáváme s opečeným rohlíkem nakrájeným na kostičky
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Kategorie:
Polévky
/
Zeleninové polévky
Způsob přípravy:
smažení, vaření
Typ chodu:
oběd
Vybavení kuchyně:
hrnec malý
,
škrabka na brambory
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Muffiny s hruškami
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Ananasová buchta z plechovky
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Šunková pěna z uzeného
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Smažený květák
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Indický chléb naan
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Bramborové placky se zelím
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Hrachová kaše
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Vaříme ze zbytků: Bramborové noky se špenátem
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
close