Pracuji...
close

Fettuccine s koprem a kari

kombinace kopru a kari mě napadla úplně náhodou. To jsem šel takhle jednou v náladě hospody :-) a cestou jsem si dal kebab s kari omáčkou. Jak jsem tak jedl a cloumal se cestou domu, tak mi najednouá moje chuťové buňky řekly, že tomu chybí kopr. Nevím proč, nedokážu to vysvětlit. Tak jsem to druhý den zkusil s těstovinami a musím říct, že asi budu chodit častějc do hospody pro inspiraci :-)
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 9 let
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Ingredience
obecně
1 kus cibule
250 mililitr vývar kuřecí
2-3 stroužek česnek
200 gram smetana 33%
min 2 lžíce kopr
2 lžíce máslo
1 lžička kari
min 1 špetka sůl
na posypání
1 lžíce parmazán
Sdílejte recept
Postup
nejprve začneme s tím, že si dáme vařit vodu na těstoviny. Vodu dobře osolte. Těstoviny by se měly vždy vařit ve větším množství dobře osolené vody
nakrájíme si cibuli najemno
v pánvi si rozpálíme máslo a přihodíme cibuli, kterou necháme zesklovatět
mezitím si oloupeme a nakrájíme česnek nadrobno
česnek přihodíme k zesklovatělé cibuli, promícháme a zhruba 2 minutky osmahneme
jestli Vám již vaří voda na těstoviny, tak vložíme těstoviny, promícháme a uvaříme na skus
do pánve nalijeme vývar a promícháme
přidáme pepř dle chuti a svaříme tekutinu na polovinu
do pánve přilijeme smetanu, promícháme a přivedeme k varu
zbavíme kopr silných stonků (protože jsou hořký) a nasekáme ho najemno
do pánve přidáme kari a kopr. Kdo má rád kopr, tak s nim nešetřete. Zamícháme a minutku provaříme
do pánve přidáme scezené těstoviny
důkladně zamícháme, minutku ohřejeme a máme hotovo. Dosolíme, dopepříme
těstoviny dáme na talíř a ještě horké posypeme nastrouhaným parmazánem. Můžeme i posypat trochou čerstvého nasekaného kopru
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
Snadné slané pohoštění. Lze vykrajovat jednoduše tyčinky, já jsem tentokrát použila vykrajovátka, pr...