Pracuji...
close

Bramborová kaše s pečeným česnekem

další variace na bramborovou kaši. Pečený česnek dodá kaši velmi zajímavou chuť a proto s ním nešetřete. Zakysaná smetana kaši skvěle zjemní a dodá ji lehce zajímavou nakyslou chuť. Doporučuji jako přílohu k nějakému dobrému steaku
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 9 let
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 1 hodina
Ingredience
obecně
800 gram brambory
min 5 stroužek česnek
1-2 lžíce celerová nať
min 3 lžíce smetana zakysaná
min 1/4 lžíce mléko plnotučné
1-2 lžíce olej olivový
min 1 špetka sůl
1-2 lžíce máslo
Sdílejte recept
Postup
nejprve začneme s přípravou česneků. Všechny stroužky si oloupeme. Já jsem jich dal cca 8. Nebojte se dát klidně víc. Pečený česnek je sám o sobě výborný, takový nasládlý
z alobalu si uděláme takovou vaničku, přidáme do ní česnek a zalijeme olivovým olejem
vaničku důkladně zabalíme a dáme do vyhřáté trouby na 180° zhruba na 45 minut
mezitím si oškrabeme brambory a nakrájíme na menší kousky
brambory si uvaříme v osolené vodě doměkka
uvařené brambory scedíme
dále si nakrájíme najemno celerovou nať
alobal vyndáme z trouby a rozbalíme. Pečený česnek vypadá úplně skvěle. Bacha, ať ho nesníte samotný :-)
do hrnce k horkým bramborům přidáme kousek másla, pečený česnek a pokrájenou celerovou nať. Zamícháme/rozmačkáme pomocí šťouchadla na brambory. Česnek je měkký, takže se krásně rozmačká
přilijeme trochu mléka a zamícháme
nakonec přidáme zakysanou smetanu a zamícháme. Dosolíme, dopepříme, popřípadě přidáme ještě smetanu a nebo mléko. Záleží, jestli to chcete mít hustější či řidčí
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
pečení, míchání, vaření
Typ chodu:
příloha
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...