Pracuji...
close

Bramborová kaše s pečeným česnekem

další variace na bramborovou kaši. Pečený česnek dodá kaši velmi zajímavou chuť a proto s ním nešetřete. Zakysaná smetana kaši skvěle zjemní a dodá ji lehce zajímavou nakyslou chuť. Doporučuji jako přílohu k nějakému dobrému steaku
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 10 let
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 1 hodina
Ingredience
obecně
800 gram brambory
min 5 stroužek česnek
1-2 lžíce celerová nať
min 3 lžíce smetana zakysaná
min 1/4 lžíce mléko plnotučné
1-2 lžíce olej olivový
min 1 špetka sůl
1-2 lžíce máslo
Sdílejte recept
Postup
nejprve začneme s přípravou česneků. Všechny stroužky si oloupeme. Já jsem jich dal cca 8. Nebojte se dát klidně víc. Pečený česnek je sám o sobě výborný, takový nasládlý
z alobalu si uděláme takovou vaničku, přidáme do ní česnek a zalijeme olivovým olejem
vaničku důkladně zabalíme a dáme do vyhřáté trouby na 180° zhruba na 45 minut
mezitím si oškrabeme brambory a nakrájíme na menší kousky
brambory si uvaříme v osolené vodě doměkka
uvařené brambory scedíme
dále si nakrájíme najemno celerovou nať
alobal vyndáme z trouby a rozbalíme. Pečený česnek vypadá úplně skvěle. Bacha, ať ho nesníte samotný :-)
do hrnce k horkým bramborům přidáme kousek másla, pečený česnek a pokrájenou celerovou nať. Zamícháme/rozmačkáme pomocí šťouchadla na brambory. Česnek je měkký, takže se krásně rozmačká
přilijeme trochu mléka a zamícháme
nakonec přidáme zakysanou smetanu a zamícháme. Dosolíme, dopepříme, popřípadě přidáme ještě smetanu a nebo mléko. Záleží, jestli to chcete mít hustější či řidčí
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
pečení, míchání, vaření
Typ chodu:
příloha
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Na internetu mě recept hned zaujal, i když jsem si nedokázal představit jeho chuť. Musím říct, že vý...
V jednoduchosti je krása. Tento recept je ze základních surovin a zvládne ho opravdu každý. A ještě ...
Luxusní kombinace kakaového piškotu, tvarohového krému a čokoládové polevy.
Máslové kuře patří mezi moje nejoblíbenější recepty na této planetě. Pikantní a zároveň jemná omáčka...
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...