Pracuji...
close

Bramborová kaše s pečeným česnekem

další variace na bramborovou kaši. Pečený česnek dodá kaši velmi zajímavou chuť a proto s ním nešetřete. Zakysaná smetana kaši skvěle zjemní a dodá ji lehce zajímavou nakyslou chuť. Doporučuji jako přílohu k nějakému dobrému steaku
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 9 let
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 1 hodina
Ingredience
obecně
800 gram brambory
min 5 stroužek česnek
1-2 lžíce celerová nať
min 3 lžíce smetana zakysaná
min 1/4 lžíce mléko plnotučné
1-2 lžíce olej olivový
min 1 špetka sůl
1-2 lžíce máslo
Sdílejte recept
Postup
nejprve začneme s přípravou česneků. Všechny stroužky si oloupeme. Já jsem jich dal cca 8. Nebojte se dát klidně víc. Pečený česnek je sám o sobě výborný, takový nasládlý
z alobalu si uděláme takovou vaničku, přidáme do ní česnek a zalijeme olivovým olejem
vaničku důkladně zabalíme a dáme do vyhřáté trouby na 180° zhruba na 45 minut
mezitím si oškrabeme brambory a nakrájíme na menší kousky
brambory si uvaříme v osolené vodě doměkka
uvařené brambory scedíme
dále si nakrájíme najemno celerovou nať
alobal vyndáme z trouby a rozbalíme. Pečený česnek vypadá úplně skvěle. Bacha, ať ho nesníte samotný :-)
do hrnce k horkým bramborům přidáme kousek másla, pečený česnek a pokrájenou celerovou nať. Zamícháme/rozmačkáme pomocí šťouchadla na brambory. Česnek je měkký, takže se krásně rozmačká
přilijeme trochu mléka a zamícháme
nakonec přidáme zakysanou smetanu a zamícháme. Dosolíme, dopepříme, popřípadě přidáme ještě smetanu a nebo mléko. Záleží, jestli to chcete mít hustější či řidčí
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
pečení, míchání, vaření
Typ chodu:
příloha
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Miluju tuhle kombinaci. Je to takovej ten recept, kde pořád chodíte kolem zapékací mísy a uždibujete...
Dělal jsem poprvé a nedělal jsem naposled. Dětem moc chutnalo, až jsem jim to musel brát od huby :-)
Nadýchaná rychlá buchta, do které lze použít mimo třešní i jiné ovoce (jahody, borůvky...).
Pokud na zahrádce pěstujete základní suroviny jako je mrkev, celer, paprika, a pod., tak tento recep...
Asi už si bulky na hambáče kupovat nebudu :-)
Relativně rychlý a jednoduchý recept na skvělé kari. Ke sladkému kari doporučuji indický chléb naan.
Pekli jste kuře? A nesnědli jste ho? Tak tady máte inspiraci na zužitkování masa. Pokud není kuře ex...
Velmi osvěžující pomazánka, kterou jste schopni spořádat jen tak na posezení bez pečiva :-) Doporuču...