Uvařsisám.cz

NEBOJTE SE NĚCO DOBRÉHO UVAŘIT

Bramborová kaše s pečeným česnekem

Popis receptu
další variace na bramborovou kaši. Pečený česnek dodá kaši velmi zajímavou chuť a proto s ním nešetřete. Zakysaná smetana kaši skvěle zjemní a dodá ji lehce zajímavou nakyslou chuť. Doporučuji jako přílohu k nějakému dobrému steaku
Příprava
15
minut
Vaření
60
minut
  • Způsob přípravy: pečení, míchání, vaření,
  • Typ chodu: příloha,
  • Potřebné vybavení: alobal, hrnec malý, mlýnek na pepř, škrabka na brambory, šťouchadlo na brambory, trouba,
  • Původ receptu: Česko,
Načítám...
Autor receptu
Boublas
Sdílejte tento recept na Facebooku
Ingredience a postup
Ingredience
obecně
brambory 800 g
celerová nať 1-2 lžíce
česnek min 5 stroužek
máslo 1-2 lžíce
mléko plnotučné min 1/4 lžíce
olej olivový 1-2 lžíce
pepř černý drcený min 1 špetka
smetana zakysaná min 3 lžíce
sůl min 1 špetka
Fotka ingrediencí
A jde se na to
1. krok
nejprve začneme s přípravou česneků. Všechny stroužky si oloupeme. Já jsem jich dal cca 8. Nebojte se dát klidně víc. Pečený česnek je sám o sobě výborný, takový nasládlý
2. krok
z alobalu si uděláme takovou vaničku, přidáme do ní česnek a zalijeme olivovým olejem
3. krok
vaničku důkladně zabalíme a dáme do vyhřáté trouby na 180° zhruba na 45 minut
4. krok
mezitím si oškrabeme brambory a nakrájíme na menší kousky
5. krok
brambory si uvaříme v osolené vodě doměkka
6. krok
uvařené brambory scedíme
7. krok
dále si nakrájíme najemno celerovou nať
8. krok
alobal vyndáme z trouby a rozbalíme. Pečený česnek vypadá úplně skvěle. Bacha, ať ho nesníte samotný :-)
9. krok
do hrnce k horkým bramborům přidáme kousek másla, pečený česnek a pokrájenou celerovou nať. Zamícháme/rozmačkáme pomocí šťouchadla na brambory. Česnek je měkký, takže se krásně rozmačká
10. krok
přilijeme trochu mléka a zamícháme
11. krok
nakonec přidáme zakysanou smetanu a zamícháme. Dosolíme, dopepříme, popřípadě přidáme ještě smetanu a nebo mléko. Záleží, jestli to chcete mít hustější či řidčí