Uvařsisám.cz

NEBOJTE SE NĚCO DOBRÉHO UVAŘIT
Dnes je 18.01.2019 a svátek má Vladislav, Vladislava
VESELÉ VÁNOCE A ŠŤASTNÝ NOVÝ ROK 2019

Bramborová kaše s pečeným česnekem

„ další variace na bramborovou kaši. Pečený česnek dodá kaši velmi zajímavou chuť a proto s ním nešetřete. Zakysaná smetana kaši skvěle zjemní a dodá ji lehce zajímavou nakyslou chuť. Doporučuji jako přílohu k nějakému dobrému steaku “
Příprava
15
minut
Vaření
60
minut
Ingredience
obecně
Fotka ingrediencí
A jde se na to
1. krok
nejprve začneme s přípravou česneků. Všechny stroužky si oloupeme. Já jsem jich dal cca 8. Nebojte se dát klidně víc. Pečený česnek je sám o sobě výborný, takový nasládlý
2. krok
z alobalu si uděláme takovou vaničku, přidáme do ní česnek a zalijeme olivovým olejem
3. krok
vaničku důkladně zabalíme a dáme do vyhřáté trouby na 180° zhruba na 45 minut
4. krok
mezitím si oškrabeme brambory a nakrájíme na menší kousky
5. krok
brambory si uvaříme v osolené vodě doměkka
6. krok
uvařené brambory scedíme
7. krok
dále si nakrájíme najemno celerovou nať
8. krok
alobal vyndáme z trouby a rozbalíme. Pečený česnek vypadá úplně skvěle. Bacha, ať ho nesníte samotný :-)
9. krok
do hrnce k horkým bramborům přidáme kousek másla, pečený česnek a pokrájenou celerovou nať. Zamícháme/rozmačkáme pomocí šťouchadla na brambory. Česnek je měkký, takže se krásně rozmačká
10. krok
přilijeme trochu mléka a zamícháme
11. krok
nakonec přidáme zakysanou smetanu a zamícháme. Dosolíme, dopepříme, popřípadě přidáme ještě smetanu a nebo mléko. Záleží, jestli to chcete mít hustější či řidčí
Načítám...
Způsob přípravy
  • pečení
  • míchání
  • vaření
Typ chodu
  • příloha
Potřebné vybavení
  • alobal
  • hrnec malý
  • mlýnek na pepř
  • škrabka na brambory
  • šťouchadlo na brambory
  • trouba
Původ receptu
  • Česko
Kategorie / Podkategorie
Autor receptu
Boublas
Sdílejte tento recept na Facebooku