Načítání...
close

Brokolicový salát s italským parmazánem

velmi chutný salát, který mi svojí chutí trošku připomíná salát Caesar. Salát je velmi fresh a skvěle se k němu hodí bílé pečivo. Vegetariáni si mohou z receptu vyndat šunku a taky si velmi pochutnají
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 8 let
Ingredience
obecně
2-3 kus mrkev
1 kus cibule
2 lžíce parmazán
20 dekagram šunka
min 1 lžíce sůl
příloha
1-2 kus rohlík
podle chuti
obloha
min 1 list ledový salát
Sdílejte recept
Postup
nejprve si oloupeme a nakrájíme cibuli nadrobno a dáme do větší mísy
oškrabeme si mrkev. Brokolici omyjeme, očistíme od listů a ze stonku vykrojíme dužinu (kterou je škoda vyhazovat)
mrkev a brokolici dáme vařit do vroucí osolené vody. Zelenina vaříme tak akorát na skus, protože nechceme salát z rozvařené zeleniny
mezitím si nakrájíme šunku na menší kousky. Pro lepší vzhled salátu je dobré mít šunku vcelku a nakrájet si ji na kostičky (ja měl doma pouze šunku na plátky)
v menší misce si připravíme dresink smícháním tatarky, cukru, octa a pepře. Po důkladném promíchání ochutnáme a dochutíme. Dresink by měl být trošku sladší a jemně kyselý
uvařenou zeleninu scedíme pod tekoucí studenou vodou
do větší mísy k cibuli přidáme nakrájenou šunku a nakrájenou brokolici s mrkví na menší kousky
do mísy nastrouháme najemno nastrouhaný parmazán
nakonec přilijeme dresink
lehce zamícháme a popřípadě dochutíme (solí, pepřem, cukrem)
salát podáváme v listu ledového salátu a jako přílohu si na suché pánvi opečeme našikmo nakrájené plátky rohlíku
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření, míchání
Typ chodu:
salát
Původ:
Česko