Pracuji...
close

Brokolicový salát s italským parmazánem

velmi chutný salát, který mi svojí chutí trošku připomíná salát Caesar. Salát je velmi fresh a skvěle se k němu hodí bílé pečivo. Vegetariáni si mohou z receptu vyndat šunku a taky si velmi pochutnají
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 9 let
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Ingredience
obecně
2-3 kus mrkev
1 kus cibule
2 lžíce parmazán
20 dekagram šunka
min 1 lžíce sůl
příloha
1-2 kus rohlík
podle chuti
obloha
min 1 list ledový salát
Sdílejte recept
Postup
nejprve si oloupeme a nakrájíme cibuli nadrobno a dáme do větší mísy
oškrabeme si mrkev. Brokolici omyjeme, očistíme od listů a ze stonku vykrojíme dužinu (kterou je škoda vyhazovat)
mrkev a brokolici dáme vařit do vroucí osolené vody. Zelenina vaříme tak akorát na skus, protože nechceme salát z rozvařené zeleniny
mezitím si nakrájíme šunku na menší kousky. Pro lepší vzhled salátu je dobré mít šunku vcelku a nakrájet si ji na kostičky (ja měl doma pouze šunku na plátky)
v menší misce si připravíme dresink smícháním tatarky, cukru, octa a pepře. Po důkladném promíchání ochutnáme a dochutíme. Dresink by měl být trošku sladší a jemně kyselý
uvařenou zeleninu scedíme pod tekoucí studenou vodou
do větší mísy k cibuli přidáme nakrájenou šunku a nakrájenou brokolici s mrkví na menší kousky
do mísy nastrouháme najemno nastrouhaný parmazán
nakonec přilijeme dresink
lehce zamícháme a popřípadě dochutíme (solí, pepřem, cukrem)
salát podáváme v listu ledového salátu a jako přílohu si na suché pánvi opečeme našikmo nakrájené plátky rohlíku
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření, míchání
Typ chodu:
salát
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...