Pracuji...
close

Kuřecí prsa s citronem a bylinkami

výborný jarní recept, který nejenom krásně vypadá na talíři, ale taky i skvěle chutná. Citron dodá masu svěžest a hrášek s mátou je velmi zajímavá kombinace. K tomuto receptu je nejlépe použít kuřecí prso s kůží a kostí od křídla. Lépe to chutná a vypadá. Já jsem si k této příležitosti vykostil kuře. K masu doporučuji bramborovou přílohu
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 10 let
Doba přípravy: 5 hodin
Doba vaření: 30 minut
Ingredience
obecně
min 1 špetka sůl
obloha
1 lžíce máslo
1 hrnek hrášek
1 lžíce máta
marináda
1 kus citron
1 lžička oregáno
1 lžička tymián
7 lžíce olej olivový
na potření
4 lžíce máslo
1 špetka tymián
1 špetka oregáno
Sdílejte recept
Postup
nejprve si připravíme marinádu pro kuřecí prsa. Omyjeme si citron a oškrabeme z něj kůru (bez bílé části, ta je hořká). Kůru nakrájíme nadrobno
do vyššího talíře nalijeme olivový olej, přidáme oregáno, tymián, citrónovou kůru, pepř a sůl. (Místo oregána můžeme dát rozmarýn, který jsem bohužel neměl). Zamícháme, přidáme kuřecí prsa (nejlépe s kůží a kostí z křídel), zamícháme a necháme pár hodin marinovat
nyní si uděláme bylinkové máslo. Do menší misky dáme změklé máslo a přidáme nakrájenou celerovou nať (nebo petrželovou), trošku oregána nebo rozmarýnu, trošku tymiánu, sůl a pepř
máslo pořádně rozmícháme a dáme stuhnout do ledničky
nyní si připravíme hrášek. V menším hrnci si dáme vařit vodu. Přidáme hrášek a pár minut povaříme (dokud nebude hrášek měkký)
změklý hrášek scedíme a propláchneme studenou vodou
začneme s přípravou masa. Rozpálíme si pánev na střední teplotu a položíme na ně prsa kůží dolu. Osmahneme dohněda
obrátíme a osmažíme i z druhé strany. Mezitím si zapneme troubu na 180°
osmažená prsa dáme na pekáček a dáme do trouby na 15 minut. Tímto postupem docílíme toho, že prsa budou krásně šťavnatá
mezitím, co máme prsa v troubě, si připravíme hrášek. V menším hrnci si rozehřejeme máslo a přisypeme hrášek
přilijeme trošičku vody (pár lžic)
přisypeme mátu, trošku soli a pepře, necháme přejít varem a máme hotovo
na talíř nandáme hrášek, položíme na něj kuřecí prso kůží nahoru a na kůži dáme trošku bylinkového másla (což jsem nějak zapoměl vyfotit :-) )
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, pečení, vaření
Typ chodu:
oběd
Původ:
Velká Británie, Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Křehké kuřecí maso ve sladké omáčce je vždy zaručená výhra :-) Nejlepší příloha je rýže. Dětem jsem ...
Je načase si dát pauzu od bramborového salátu a připravit si něco lehčího.
Dělal jsem poprvé a určitě ne naposled. Hned jsem si s karamelem polil banán a dětem ho dal na zmrzl...
Obchodů s kebabem máme u nás spousty, ale většinou tam prodávají pouze mletinu a žádné pořádné maso....
Někdy Vám v lednici leží obyčejné suroviny, jejichž spojením připravíte něco neobyčejného. Pro tento...
Těžko popsat tu skvělou chuť. Kari dodá pomazánce dokonalý nádech a ve spojení s lučinou je to skvěl...
Velmi zdravá a vydatná snídaně, která Vás zasytí na dlouhou dobu. Nebojte se experimentovat s různým...
Nejjednodušší zpracování úrody červeného rybízu. A v prosinci na slepení lineckého cukroví jinou mar...