Pracuji...
close

Kuřecí prsa s citronem a bylinkami

výborný jarní recept, který nejenom krásně vypadá na talíři, ale taky i skvěle chutná. Citron dodá masu svěžest a hrášek s mátou je velmi zajímavá kombinace. K tomuto receptu je nejlépe použít kuřecí prso s kůží a kostí od křídla. Lépe to chutná a vypadá. Já jsem si k této příležitosti vykostil kuře. K masu doporučuji bramborovou přílohu
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 11 let
Doba přípravy: 5 hodin
Doba vaření: 30 minut
Ingredience
obecně
min 1 špetka sůl
obloha
1 lžíce máslo
1 hrnek hrášek
1 lžíce máta
marináda
1 kus citron
1 lžička oregáno
1 lžička tymián
7 lžíce olej olivový
na potření
4 lžíce máslo
1 špetka tymián
1 špetka oregáno
Sdílejte recept
Postup
nejprve si připravíme marinádu pro kuřecí prsa. Omyjeme si citron a oškrabeme z něj kůru (bez bílé části, ta je hořká). Kůru nakrájíme nadrobno
do vyššího talíře nalijeme olivový olej, přidáme oregáno, tymián, citrónovou kůru, pepř a sůl. (Místo oregána můžeme dát rozmarýn, který jsem bohužel neměl). Zamícháme, přidáme kuřecí prsa (nejlépe s kůží a kostí z křídel), zamícháme a necháme pár hodin marinovat
nyní si uděláme bylinkové máslo. Do menší misky dáme změklé máslo a přidáme nakrájenou celerovou nať (nebo petrželovou), trošku oregána nebo rozmarýnu, trošku tymiánu, sůl a pepř
máslo pořádně rozmícháme a dáme stuhnout do ledničky
nyní si připravíme hrášek. V menším hrnci si dáme vařit vodu. Přidáme hrášek a pár minut povaříme (dokud nebude hrášek měkký)
změklý hrášek scedíme a propláchneme studenou vodou
začneme s přípravou masa. Rozpálíme si pánev na střední teplotu a položíme na ně prsa kůží dolu. Osmahneme dohněda
obrátíme a osmažíme i z druhé strany. Mezitím si zapneme troubu na 180°
osmažená prsa dáme na pekáček a dáme do trouby na 15 minut. Tímto postupem docílíme toho, že prsa budou krásně šťavnatá
mezitím, co máme prsa v troubě, si připravíme hrášek. V menším hrnci si rozehřejeme máslo a přisypeme hrášek
přilijeme trošičku vody (pár lžic)
přisypeme mátu, trošku soli a pepře, necháme přejít varem a máme hotovo
na talíř nandáme hrášek, položíme na něj kuřecí prso kůží nahoru a na kůži dáme trošku bylinkového másla (což jsem nějak zapoměl vyfotit :-) )
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, pečení, vaření
Typ chodu:
oběd
Původ:
Velká Británie, Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Svěží kombinace skvělých chutí. Výborné k večeří. Jako přílohu bych zvolil lehce opečený toust.
Zbyla Vám bramborová kaše a nevíte co s ní? Tohle je jeden z receptů, jak ji spotřebovat a ještě si ...
Jednoduchá buchta typu smíchat ingredience a upéct. Nečekejte nějakou estetickou krásně vypadající b...
Výborná delikatesa, která je lehká na přípravu. Nejtěžší je počkat na vychladnutí salátu v lednici. ...
Nejdřív jsem chtěl tu konzervu sníst samotnou, ale pak jsem si říkal, že si to trošku vylepším.
Rychlá letní večeře z čerstvých surovin z Vaší zahrádky. Můžete použít i jako přílohu ke grilovanému...
Rychlý a jednoduchý recept s čerstvou zeleninou pro teplé letní večery.
Jídlo je trošku časově náročnější, ale příprava je snadná. Rustikální pokrm, vhodný pro větší počet ...